Anušić: Ovako je trebala izgledati hrvatska priča

0
Ivan Anušić u posjeti Kanditu

Tijekom posljednjih nekoliko dana kandidat za župana Ivan Anušić obišao je niz obrtnika, manjih i većih tvrtki s područja Osječko-baranjske županije kako bi se upoznao s njihovim radom, ali i poteškoćama na koje nailaze tijekom poslovanja.

S budućim dožupanima i suradnicima obišli su proizvodne pogone najveće deterdžentsko-toaletne industrije u regiji Saponije d.d. Zahvaljujući inovativnim i superiornim proizvodima te odgovornosti zaposlenika na svim razinama, Saponia danas zadovoljava potrebe svojih klijenata i iznad njihovih očekivanja.

– Saponija ima rast prihoda posljednjih 18 godina, dakle otkako je privatizirana, konstantno ima rast proizvodnje. Tijekom posljednjih godina u ovu je tvrtku investirano oko 50 milijuna eura i danas je tehnološki izvrsno opremljena tvrtka – rekao je Damir Skender, predsjednik Uprave Saponije.

Nakon Saponije Anušić je u društvu rukovoditelja obiju tvrtki obišao i Kandit. Kandit je tvrtka koju je Saponija kupila 2011. godine, kada su prihodi tvrtke iznosili 120 milijuna kuna. Prošle godine prihod Kanditu narastao je na 286 milijuna kuna i dalje raste.

“Ovo je trebala biti hrvatska priča u svim tvrtkama koje su preživjele raspad Jugoslavije i doživjele samostalnost Hrvatske, a nažalost nisu, jer su nestale u privatizaciji. Ovo je primjer kako se treba raditi, ovdje rade lokalni ljudi, i rade godinama, većina zaposlenika koja dođe u ove dvije tvrtke tu i završi svoj radni vijek. Svi direktori su od početka svoje karijere u Saponiji, samo su posao započeli s mnogo nižih pozicija. Razvijali su se poslovno tijekom godina i danas vode uspješnu tvrtku. I ono što je iznimno važno, Kandit i Saponija ne samo da proizvode nego i izvoze i time stvaraju nove vrijednosti”, kaže Anušić.

Izuzetno je zadovoljna i Uprava Kandita u koji je otkako je vlasništvo preuzela Saponija uloženo oko 210 milijuna kuna. Tako je danas Kandit treća po veličini kanditorska tvrtka u Hrvatskoj. Nakon obilaska proizvodnih pogona Kandita, Anušić je kazao kako regionalna samouprava itekako može pomoći i tvrtkama poput Saponije i Kandita koji zajedno zapošljavaju više od 1000 Slavonaca i Baranjaca. Otvaranje lokalnog tržišta, ali i pokretanje inicijativa prema ministarstvima da se izmijene zakonske regulative koje ih u jednom dijelu poslovanja sprječavaju da rade bolje i kvalitetnije, rekao je Anušić. (Izbori)

facebook komentari