Connect with us

Politika

Anušić: Škoro bi trebao odgovoriti zašto nije želio doći u IV. jedinicu kojoj prirodno pripada

Published

on

Glavna osječka tržnica bila je prva stanica kampanje HDZ-ovih kandidata u IV. izbornoj jedinici, predvođenih potpredsjednikom stranke i osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem.

Tržnicu su, rekao je Anušić, odabrali kao podsjetnik na vrijeme koronakrize i inicijativu upravo Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije da se tržnicama omogući otvaranje te nesmetan rad i prodaja proizvoda domaćih OPG-ova kojih samo u Osječkoj županiji ima 751.

Anušić je najavio i gradnju regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, koji će doduše, što zbog financijskih problema, što zbog Covida-19, kasniti oko šest mjeseci, pa se otvorenje očekuje za godinu dana.

Kad je riječ o samim izborima, cilj im je ponoviti rezultat iz 2016. kada su osvojili šest mandata, ali žele i sedmi, kako je rekao, na krilima onoga što su učinili za istok Hrvatske, “posebno kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem”. Anušiću je žao što predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro nije došao njemu na megdan.

Želio sam najjače protukandidate, pa tako i gospodina Škoru koji je odlučio otići u II. izbornu jedinicu. Nije to problem. To je njihova odluka, a on bi trebao odgovoriti zašto nije želio doći u IV. jedinicu kojoj prirodno pripada – rekao je Anušić.
Jutarnji list je zanimalo i zašto mu je HDSSB-ov Josip Salapić bio neprihvatljiv na listi.

Prema našoj analizi, smatrao sam da nam kandidatura Josipa Salapića u IV. jedinici ne bi donijela nikakvu dodanu vrijednost, nego možda baš suprotno. Mislim da bi došlo do određenog protesta, prvenstveno naših vjernih članova i birača. Zato je dogovoreno da Salapić ide u VII. jedinicu.

Došlo je i sazrelo vrijeme da lista u IV. jedinici bude onakva kakvu traži teren – poručio je Anušić pa smo ga upitali kako se u tu priču uklapa ministar regionalnog razvoja i fondova EU, Zagrepčanin Marko Pavić, koji je peti na njihovoj listi.

Pavić se uklapa vrlo dobro jer je na čelu Ministarstva koje je nositelj svih projekata u sklopu Projekta SBS. Ono što smo najavili, od novog KBC-a Osijek i Gospodarskog centra Osijek, ide upravo kroz njegovo ministarstvo – objasnio je Anušić. Sam Pavić dodao je kako je kroz Projekt SBS dosad ugovoreno 12,5 milijardi kuna, a isplaćeno 4,5 milijardi.

Ivan Anušić: Potrudit ćemo se osvojiti i sedmi mandat

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari