Connect with us

Naši u svijetu

Aplikacija ListenApp će vam u jednoj minuti pročitati najvažnije vijesti dana

Objavljeno

-

Ekipa Dubrovčana ponudila je tržištu svoju aplikacija ListenApp, dostupnu na apsolutno svim mobilnim platformama. Ideja je prilično jednostavna:

ListenApp isporučuje najpopularnije skraćene vijesti svakoga dana, glasovno i tekstualno. Kroz odabir datuma, koji omogućava izbor nekog od posljednjih sedam dana, vijesti se reproduciraju kroz ‘Munju’, a koja je zaštitni znak i identitet ListenAppa. Pražnjenje ‘Munje’ prati tijek vijest, a ispod se nalazi trčeći tekst koji je sinkroniziran sa vijestima. Unutar postavki može se odabrati regija, ali i podesiti ‘alarm’ koji će vas podsjetiti na aplikaciju.

Iza aplikacije nalazi se dvoje dubrovčana, trenutni i bivši studenti Sveučilišta u Dubrovniku odjela Računarstvo, Marjan Žitnik i Lukša Jakobušić, koji su na ovom projektu radili zadnjih mjesec dana.

ListenApp_Marjan_Zitnik

„Ideja je nastala iz vlastite potrebe“, objašnjava Žitnik. „Zasićeni prevelikim brojem informacija te nedostatkom vremena za praćenje istih, odlučili smo napraviti aplikaciju koja će omogućiti informiranje u vrlo kratkom vremenu i to kroz audio/vizualno iskustvo“. ListenApp ima algoritam pretraživanja najboljeg i najpopularnijeg sadržaja diljem interneta.

Tvorci aplikacije navode da su ciljana publika uglavnom mladi ljudi tj. oni koji ne konzumiraju vijesti na dnevnoj bazi, a pogotovo ne u zadanim radijskim i TV terminima. Na ovaj način omogućeno im je poslušati vijesti kada god žele.

Ovo je prva aplikacija tog tipa, a dostupna je na svim mobilnim uređajima, pa i na web-u. Aplikacija je lansirana u sklopu Shift-a, najveće tehnološke konferencije u regiji.

ListenApp_1

U prvih tjedan dana, ListenApp je dosegao 1. mjesto na App Store-u gdje je aplikaciju preuzelo više od 6.000 korisnika koji su jednominutne vijesti poslušali preko 30.000 puta.

tportal

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari