Connect with us

BiH

Apostolski nuncij poručio mladima da ne odlaze iz BiH

Objavljeno

-

Apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto danas je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, gdje je održao predavanje na temu “Vatikanska diplomacija”, poručio mladima da ne odlaze iz BiH, nego da je “drže i osjećaju kako njihovu vlastitu zemlju”.

 [ad id=”93788″]

Ono što Sveti otac Papa želi učiniti, najviše preko mene, jeste da pokušamo sve, ponajprije mlade, uvjeriti da ostanu ovdje kao ‘kćeri i sinovi ove zemlje – poručio je studentima apostolski nuncij, javlja Fena. Po njegovim riječima, sve su zemlje u svijetu nastale djelovanjem vlastitih građana.

Nije tu samo riječ o politici ili institucijama, iako je jasno da i one moraju vršiti svoju ulogu za rješavanje ovog problema, već i građani moraju surađivat i doprinositi – poručio je apostolski nuncij, dodajući kako građani ne mogu samo primati, nego i davati.

Prva stvar koju treba uraditi jeste stvoriti takav mentalitet među mladim ljudima. stvoriti kulturu zemlje. A to je uvijek prvi korak koji se tiče uma i srca. Stoga, najprije teorija pa onda praksa – zaključio je Pezzuto.

Kao drugi veliki problem nuncij je ukazao na učvršćivanje mira i napore koje Sveta stolica ulaže za njegovo održavanje.

Ako nema mira, ne može se govoriti ni o mladima, ni o gospodarstvu, ni o politici – ocijenio je apostolski nuncij.

U svom predavanju osvrnuo se na značenje nuncija kao predstavnika, izaslanika i za vladu i mjesnu katoličku crkvu u cijelome svijetu, a ponajprije kao osobnom predstavniku Pape, podsjećajući kako je po Međunarodnom pravu Papa priznat na razini svih ostalih država i kao vjerski poglavar ali i kao državni predstavnik.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari