Connect with us

BiH

Arapi masovno naseljavaju Vlašić ali nitko o tome ne želi javno govoriti

Objavljeno

-

Foto: Dnevni avaz (Arhiva)

Turistička destinacija Vlašić u BiH, pored posjetitelja iz regije, atrkativna je i državljanima zemalja Bliskog Istoka.

U selu Mudrike kod Vlašića, prvo selo prije Babanovca, svi natpisi na tablama su napisani arapskim jezikom. Ova pojava buni i brojne turiste, koji stječu dojam kao da se nalaze u Saudijskoj Arabiji. I oni bi, kažu, nešto kupili, ali, ne razumiju sadržaj natpisa, piše Dnevni avaz.

Mještani Mudrika tvrde da se arapski državljani masovno naseljavaju u srce Vlašića, ali nitko o tome ne želi javno govoriti.

Prema riječima Sabahudina Maglića, predsjednika Mjesne zajednice Mudrike, nitko od mještana mu se “nije žalio” na sve veći broj Arapa. – Do sada nemam pritužbe, niti imamo problema s njima.

Naprotiv, mnogi su se okoristili o njih, financijski, naravno. Prodaju im sir, mlijeko i ostale proizvode – govori Maglić, dodajući da su dolaskom Arapa mještani dobili posao, rade, zarađuju.

Zanimljivo, nakon što su izgradili 20 kuća i hotel u naselju koje zovu “Oaza mira”, u samim Mudrikama izgrađeno je petnaestak novih kuća, a novo naselje nazvali su Lotus.

Pored kuća, grade i eksluzivni hotel. – Gradi se, to je točno. Imaju papire, a uglavnom su tu turistički, rijetko tko živi. Još ne znamo koliki će točno biti hotel, hoće li ga izdavati ili prave samo za sebe.

U hotel “Oaza mira” dolaze i drugi turisti, možda će i ovaj otvoriti vrata za sve – govori Maglić. Kako saznaje Avaz, novi hotel s četiri zvjezdice bit će na sedam katova, a imat će i bazen, jakuzi, restoran, teretanu…

 

Višnja Starešina: Arapi drugi put na Vlašiću

 

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari