Arapi naseljavaju Ilidžu, Konjic, Jablanicu, mostarsku Bunu…

4
Foto: Dnevni avaz

Državljani arapskih zemalja nastavljaju s ekspanzijom na teritorij BiH, točnije na Vlašić.

Posrednici se, s dolaskom proljeća, sve više raspituju za kupovinu zemljišta na ovoj planini, a objekti koji su započeti prošle godine skoro su izgrađeni, piše Dnevni avaz

Traže se veće, distancirane, parcele koje nisu u blizini ceste koja vodi do Babanovca, gdje se nalaze ekskluzivni vlašićki hoteli i oko tri tisuće vikendica.

List piše kako je poznato je da Arapi u zadnjih nekoliko godina naseljavaju i sarajevsku Ilidžu, Konjic, Jablanicu, mostarsku Bunu…

Kako navodi Avaz Arapi na Vlašiću žele ulagati u hotele i trgovačke centre, koji bi se nalazili u blizini kompleksa već izgrađenih vikendica, ali ne i glavnog centra na Babanovcu.

Pored toga, najavljena je i gradnja još stotinjak kuća.

Blizina Travnika, u kojem na privatnim fakultetima studira veliki broj turskih i studenata arapskog porijekla, privukla je Arape da ljetne mjesece provode upravo na Vlašiću.

Već sada pune smještajne kapacitete, ali istovremeno ulažu i novac.

> Višnja Starešina: Arapi drugi put na Vlašiću

facebook komentari

 • Begovi-i-Age-Glamoca

  Tako je

 • Dusko Besenic

  Prisjesti će “Bošnjacima” i prodaja zemlje i “bratska” ljubav sa islamistima! Već sada ne smiju ni proći između njihovi kuća,ni kupati se u jezerima/rijekama gdje se kupaju “petrol islamisti”! Pameti nikada nisu imali previše,kao ni kada je Alija pozivao “JNA da se iz Hrvatske slobodno premjesti u BiH”! Sve “mudri i dalekovidni” potezi,kao i slavlje zbog Erdoganove “pobjede”! Tko će ih ubuduće spašavati??!

 • Andy Zrno

  Glamocak, jesu li rodili krompiri, Krmpiru jedan, da u glamocu age i begovi otresi glavom oci su ti zapele za nos, doci ce srbi po tebe.

 • Begovi-i-Age-Glamoca

  Samo dodjite da vam ye bem mamu genocidnu i agresorsku