Connect with us

Armina Krgo iz Banja Luke izabrana za najljepšu na svijetu!

Objavljeno

-

Banjalučanka Armina Nina Krgo ponijela je laskavu titulu najljepše žene na svijetu, a na prestižnom natjecanju World’s Most Beautiful Miss osvojila je prvo mjesto, dok je izabrana za drugu pratilju World’s Perfect Miss, piše Dnevni avaz..

Natjecanje, na kojem je sudjelovala 51 djevojka iz cijelog svijeta, održano je na Floridi, a uoči osvajanja lenti za najljepšu ženu svijeta, ova lijepa Banjalučanka na svom facebook profilu je napisala “Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova”.

Rođena je 1987 god. u Banjoj Luci, a sa 11 godina se sa roditeljima i sestrom odselila u Ameriku, odnosno u Louisville, Kentucky.
Tamo je završila srednju školu i fakultet. Trenutno živi u gradu Sellersburg u Indiani gdje se sprema za sljedeće natjecanje Miss Indiana USA.

Manekenstvom i modelingom se počela baviti još u djetinjstvu, a ovaj hobi joj je, kako kaže, u zadnje vrijeme postao sve ozbiljnija preokupacija. U izjavi za banjalučki portal Novi front, Krgo je kazala da joj je posljednja osvojena titula jako važna, jer je izabrana među 50 savršenih djevojaka.

– Velika mi je čast da je pripala baš meni. Sa ovom titulom već imam zakazane modeling angažmane, a prvi je snimanje u Miami Floridi – dodala je Krgo.

Banja Luku već dugo godina krasi mit da je grad lijepih žena a od skora i epitet najljepše djevojke svijeta. Naime, vijest koja je odjeknula u internacionalnim krugovima ljubitelja ljepote i prestižnih takmičenja je zasigurno izbor Armine Krgo iz Banja Luke za najljepšu djevojku World Most Beautifull Mis!
Danas eskluzivno za Novi Front govori Armina Krgo.
1184997_4496533071819_1749384238_n
Intervju sa Ninom:
     1. Kako bih posjetioci Novog Fronta nešto više saznali o Vama molimo Vas da nam se ukratko predstavite?
Rođena sam 1987 god. u Banja Luci. Sa 11 godine sam sa roditeljima i sestrom došla u Ameriku tačnije Louisville, Kentucky. U Louisville-u sam završila srednju školu i fakultet. Trenutno živim u gradu Sellersburg-u Indiani gdje se spremam za moje sljiedeće takmičenje Miss Indiana USA, od kojeg imam velika očekivanja.

2. Možete li nam više nešto reći o takmičenju ‘World’s Perfect Miss’?
Takmičenje World’s Perfect Miss u zadnjih par godina je postalo strašno popularno. Takmičenje je svake godine u usponu i sami organizatori imaju velika očekivanja i nadu da će za nekoliko godina postati jedno od prestižnih internacionalnih takmičenja.
3. Kada ste se počeli baviti sa manekentvom?
Sa manekenstvom i modelingom sam se počela baviti od malih nogu. Nikada se nisam previše opterećavala ovim poslom jer mi je prioritet uvjek bila škola i karijera vezana za školu. Tako da manekentsvo i modeling meni je hobi koji u zadnje vrijeme postaje sve više ozbiljniji.

4.   Na istom takmičenju ste dobili i titulu najljepše djevojke ‘World’s Most Beautiful Miss’
Da, moj ukupni plasman na internacionalnom takmičenju je druga pratilja ali takođe, osvojila sam titulu najljepše djevojke ‘World’s Most Beautiful Miss’ ! Meni je ova titula svakako važna samim tim što je na takmičenju bilo 50 savršenih djevojaka i velika mi je čast da je pripala baš meni. Sa ovom titulom već imam zakazane modeling angažmane a prvi je snimanje u Miami Floridi.
5.   Da li vam je titula promjenila život?
Ne mogu reći da mi je ova titula promjenila život, jer ja živim sasvim normalnim životom. Sa ovom titulom sam dobila raznih angažmana i modeling poslova.
6.    Da li je za ženu dovoljno da bude ljepe?
Smatram da zene trebaju da imaju svoje kvalitite pored dobrog izgleda, isto tako smatram da svaka zena treba da bude ambiciozna I uporna u poslu kojim se bavi.
7.   Šta to ženama treba pored ljepote?
Vjerujem da žene pored svoje ljepote trebaju da budu školovane kako bih izgradile svoju uspješnu karijeru jer ljepota je naravno prolazna.
8.   Koje po Vama zemlje imaju najljepše djevojke na svijetu?
Zaista smatram da su najljepše djevojke kod nas u Bosni, što nekad muškarci i ne cijene već gledaju svjetske zvijezde u raznoraznim magazinima i smatraju da je ženska ljepota negdje drugo. Ja sam jako ponosna što sam iz Banjaluke i bila bih najsrećnija kada bih mogla predstavljati našu zemlju Bosnu na jednom od prestižnih takmičenja.
9.  Najznačajnija ličnost koju ste upoznali u posljednjih godinu dana?
U posliednjih godinu dana najznačajnija ličnost koju sam upoznala zasigurno bi morala da bude svjetska dizajnerica svečanih haljina Sherri Hill. Upoznala sam je u Miss Priss butiku kada su me pozvali na njen privatni event gdje je pokazivala svoju specijalnu kolekciju haljina za narednu godinu. Dopala sam joj se i čak me je pozvala da pronosam njene haljine na jednom od modnih revija u martu.
10.  Kad ne bih živjeli u Kentucky-ju koji grad bih bio Vaš  izbor?
Otkako sam došla u Ameriku živjela sam u Louisville Kentucky do polovine ove godine. Preselila sam se u Indianu radi posla što je jako blizu. A kada bih mogla da biram bilo gdje da živim pa to bih vjerovatno bio grad Čikago.Više puta sam obišla taj grad i jako mi se dopao.Centar grada me dosta podsjeća na Evropsku atmosferu što je rijetkost u Americi.
11. Nabrojte nam tri kriterijuma prema kojima biste Vi birali misicu?
Jedan od kriterija koje ja gledam je naravno izgled. Kod izgleda  smatram da je važno da ima zategnuto tijelo i da daje pažnju tome a svakako da je i ženstvena. Isto tako smatram  da misica  treba da bude jedinstvena i da ima sama svoj stil kako bih se istakla od ostalih ljepotica.
12. Trenirate li?
Da, naravno da treniram. Vježbanje mi je postalo svakodnevna rutina poslie posla. Smatram da je veoma važno radi zdravlja i izgleda. To je ujedno i navika iz djetinjstva jer sam se već od 5 godine počela baviti sportom. Tokom sedmice u fitnes idem 5 dana.
13. Mogu li muškarci i žena biti samo prijatelji?
Mislim da mogu ako je to prijateljstvo iz djetinjstva jer u tom slučaju se poznaju veoma dobro.
14. Poslijedni film koji ste pogledali?
 Zadnji film koji sam gledala je bio sa Brad Pittom ‘World War Z’. Film je bio   prilično strašan a ja nisam ljubitelj horor filmova.
15. Knjigu koju treba da pročita svaka djevojka?
 Creating Queens pisac Suzy Bootz
16. Šta vas privlači kod muškarca?
Volim visoke i crne momke i detalj koji me privlači kod mog idealnog muškarca je lijep osmjeh!
17. Do čijeg vam je mišljenja najviše stalo?
Veoma mi je stalo do mišljenja mog zaručnika i moje sestre. Kada treba da donesem važnu odluku konsultujem se uglavnom sa njima.
18.  Najvažnije ljudske osobine?
Za mene najvažnija ljudska osobina je iskrenost jer mi je važno da ljudi kojima sam okružena su iskreni prema meni.
19.  Vaši ciljevi za budućnost?
Moj cilj za budućnost je da napredujem u svojoj poslovnoj karijeri. Trenutno radim za software kompaniju kao programer što mi je prioritet. A jednog dana naravno da postanem majka.
20.  Kada planirate posjetiti Banja Luku i BiH?
U Bosni sam bila prije 2 mjeseca, posjetila sam Banja Luku, Sarajevo i Konjic. Imam namjere da opet posjetim svoj rodni grad slijedeće godine.

Razgovarao Francuz Vedran/NoviFront

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari