Connect with us

Politički rentgen

Arsen Bauk i ostali mentalno komunistički arseni uveli bi verbalni delikt u Hrvatsku!

Objavljeno

-

Može li bilo tko pametan, ili dobronamjeran tvrditi da se HOS u Domovinskom ratu kao integralni dio Hrvatske vojske nije borio „za slobodu hrvatske države“? Produkt tog osloboditeljskog rata u kojemu je HOS dao velike žrtve i veliki doprinos je današnja parlamentarna i demokratska Republika Hrvatska, međunarodno priznata i prihvaćena u svim euroatlantskim asocijacijama. U toj i takvoj Hrvatskoj Arsen Bauk je uštedio 5 milijuna kuna od putnih troškova i ostalih pogodnosti koje uživa kao saborski zastupnik! Kakvu je HOS Hrvatsku želio 1991., danas je potpuno irelevantno!

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Kada se SDP raspada i puca po šavovima, kada nema inspiraciju i političke programe kojima bi ravnopravno sudjelovao u političkoj utakmici, onda u svojoj nemoći otvara ideološka pitanja ispod Titovog šinjela. Što se tiče mentalno komunističkih neojugoslavena, 10. travnja bi u Hrvatskoj trebalo izbrisati iz kalendara i zabraniti baš sve manifestacija na taj dan.

Za Arsena Bauka i ostale mentalno komunističke arsene, čin proglašenja Nezavisne države Hrvatske 10. travnja, sam po sebi je zločin, bez obzira što su predsjednik Tuđman, kardinal Stepinac i mnogi relevantni povjesničari utemeljeno govorili o povijesnom pravu hrvatskog naroda na svoju nezavisnu državu. Nezavisnu od čega i koga?

Dakako nezavisnu prvenstveno od terora Beograda i bilo kakve Jugoslavije. 10. travnja 1941., jedini zločin NDH je bio čin proglašenja nezavisnosti od Beograda, a svi drugi zločini, ili navodni zločini, koji su se dogodili mnogo kasnije u kontekstu najvećeg rata u povijesti čovječanstva, nemaju baš nikakve sveze s tom državotvornom odlukom. I Tuđman i Stepinac osudili su zločine režima NDH, ali nikada nisu osudili legalno proglašenje države kao izrazite težnje hrvatskog naroda za svojom slobodnom domovinom. Uostalom, u kojem se to ratu nisu događali zločini?

Ne trebamo zaranjati u duboku povijest, potrebno je samo baciti pogled na Buću u Ukrajini, o čemu „arsenijevići“ gromoglasno šute zajedno sa svojim predsjednikom Milanovićem? Za Arsena Bauka i ostale Arsene s ljevice, zločin je vjerojatno bio i osamostaljenje Hrvatske 1991. godine? Treba li to još jednom dokazivati, ili ćemo se prisjetiti demonstrativnog SKH-SDP-ovog napuštanja Hrvatskog državnog sabora pri izglasavanju deklaracije o neovisnosti. Dokumentirano je u poznatom aneksu da su željeli novu konfederalnu Jugoslaviju! Naravno, zločinačku po svim pravnim i povijesnim kriterijima! Dakle, Arsen Bauk bi ukinuo 10. travnja, a ne bi ukinuo 29. novembra? Arsen bi ukinuo one koji su bili „za dom i Hrvatsku spremni“, a ne bi ukinuo one koji su bili „za dom i Hrvatsku nespremni“!? Tita i Jugoslaviju se smije nekažnjeno veličati do besvijesti, vraćati imena trgova i ulica ogrezlom zločincu, smije se dernečiti u Srbu 27.07., a na datum 10.travnja ne smije se proslaviti ni rođendan, jer ako ga slaviš bit ćeš optužen za veličanje Pavelića i NDH! Dakle, nije li to uvođenje  verbalnog delikta u Titovim manirima?

U konkretnom slučaju radi se o proslavi rođendana osnutka HOS-ove legalne postrojbe iz Domovinskog rata. Paljenjem svijeća i polaganjem svijeća pripadnika HOS-a u splitskoj Ulici Ruđera Boškovića u subotu 10.04.2021. obilježena je 30. godišnjica osnutka te postrojbe. Predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i njen ratni zapovjednik pukovnik Marko Skejo, u svom govoru je branio pozdrav “za dom spremni” ističući kako se “tim pokličem borilo za slobodu hrvatske države”. Pripadnici Udruge 9. bojne HOS-a na odorama su nosili obilježje s natpisom “Za dom spremni”.

Predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i njen ratni zapovjednik pukovnik Marko Skejo je u govoru branio pozdrav “za dom spremni” ističući kako se “tim pokličem borilo za slobodu hrvatske države”. Pripadnici Udruge 9. bojne HOS-a na odorama su nosili obilježje s natpisom “Za dom spremni”.

 

Evo što o tome misli Bauk

“Takav skup pljuje u lice kako demokratskim standardima suvremenog zapadnog svijeta koji je aktivno sudjelovao u antifašističkoj koaliciji u Drugom svjetskom ratu tako i djelovanju pravne države i vladavine prava i ne predstavlja afirmaciju dostojanstva Domovinskog rata”, kazao je Bauk.

“Žele nam poručiti da se Domovinski rat nije vodio da se uspostavi Republika Hrvatska kao sljednica ZAVNOH-a nego kao sljednica NDH”, dodao je i pozvao ministara unutarnjih poslova da zabrani skup.

Može li bilo tko pametan, ili dobronamjeran tvrditi da se HOS u Domovinskom ratu kao integralni dio Hrvatske vojske nije borio „za slobodu hrvatske države“? Produkt tog osloboditeljskog rata u kojemu je HOS dao velike žrtve i veliki doprinos je današnja parlamentarna i demokratska Republika Hrvatska, međunarodno priznata i prihvaćena u svim euroatlantskim asocijacijama. U toj i takvoj Hrvatskoj Arsen Bauk je uštedio 5 milijuna kuna od putnih troškova i ostalih pogodnosti koje uživa kao saborski zastupnik! Kakvu su Hrvatsku priželjkivali pojedini ekstremni HOS-ovci 1991. danas je potpuno irelevantno! Čak da su željeli NDH u ono vrijeme brutalne velikosrpske agresije to bi bilo legitimno, no to se nije dogodilo.

Sudac Antonetti, u pravosudnom slučaju Vojislava Šešelja u Haagu, nakon što je Šešelj pušten iz Haškog pritvora, u svom obrazloženju je napisao da je „plan stvaranja velike Srbije bio legitiman politički cilj“. U ratu i miru, svi politički ciljevi su legitimni, no na kraju dana treba vidjeti što je od tih planova ostalo. Od Šešeljevog legitimnog cilja stvoriti veliku Srbiju ostala je osuda međunarodne zajednice i Beogradski pašaluk, a od HOS-ovog legitimnog cilja stvoriti NDH, danas imamo ponosnu i međunarodno priznatu Republiku Hrvatsku. Slobodnu, parlamentarnu i nadasve demokratsku? Zašto? Pa zato što državotvorne politike nije vodio ni HOS ni Marko Skejo, već hrvatski velikan i vizionar Franjo Tuđman, kojega se ove godine posebno sjećamo o 100-toj obljetnici njegovog rođenja! Dakle i najgluplji desničari su već 1991. znali da stvaranje bilo kakve režimske inačice NDH međunarodno ni teoretski nije bilo moguće, pa je i HOS vrlo brzo prihvatio državotvornu doktrinu Franje Tuđmana. HOS-ova braniteljska ikonografija ostala je samo kao sentimentalno sjećanje na dane rata kada su osvajači Hrvatske sumanuto bježali pred pozdravom „Za dom spremni“ u strahu od ustaša koje su sami proizveli. Pod HOS-ovim braniteljskim insignijama koje su služile kao ratno oružje u psihološkom smislu nisu se dogodili zločini, pa su stoga ta obilježja apsolutno strateški opravdana i legitimna. U tom psihološkom ratu pobijedila je želja za slobodom u pravednom obrambenom Domovinskom ratu, u kojemu je stvorena Hrvatska, baš ovakva kakvu danas imamo. Naravno i zaslugom HOS-a!

Za Bauka je režimska NDH bauk, a Titova zločinačka i diktatorska Jugoslavija nije? Za Bauka i slične bauke HOS-ov braniteljski pozdrav „Za dom spremni“ je zločin kojega treba zabraniti, a ZAVNOH je Titovo cvijeće!? Za njega i za SDP sa svojim satelitima, mnogostruko uvećani zločini NDH su užas, a pedesetogodišnji teror i zločini Titovog režima se valjda svode na ZAVNOH kao floskulu u izvorišnim osnovama Ustava Republike Hrvatske. Jadna bi naša država bila da joj je ZAVNOH temeljni uzor! Danas, kada se s pijetetom prisjećamo Bleiburga i križnih puteva, možemo bez imalo sumnje tvrditi da su Bleiburg i križni putevi nakon pedeset godina diktatorskog terora svoje uskrsnuće doživjeli na Golgoti Vukovarske Ovčare. To je taj epski mučenički put naše Hrvatske i jedina poveznica s poraženom NDH! Pedeset godina kasnije  brutalno je poražena Titova i Baukova Jugoslavija, koju on i dan danas veliča pozivajući se na ZAVNOH.

Marka Skeju koji je znakovito privatizirao cijeli HOS, mnogi ozbiljni analitičari desne provenijencije i HOS-ovi prvaci doživljavaju kao klasičnog provokatora, čije su provokacije usmjerene prema rušenju HDZ-a i Andreja Plenkovića. S toga čudi što Arsen Bauk sipa otrov protiv Skeje i HOS-a, kao da ne vidi da su mu oni zapravo korisne budale u rušenju vladajuće većine. Još više čudi što se viđeniji legitimni zapovjednici HOS-a ne ograde od Skejinih jeftinih, politikantskih provokacija, kojima obezvrjeđuje Domovinski rat  i nanosi veliku sramotu HOS-u i Hrvatskoj.

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari