Connect with us

Politika

Arsen Bauk o Milanoviću: Neka pazi s kim se druži

Objavljeno

-

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je komentirao aferu Janaf, izjave predsjednika Zorana Milanovića o istrazi, a osvrnuo se i na predstojeće unutarstranačke izbore u SDP-u.

Bauk je komentirao novu aferu u Hrvatskoj, tijekom koje su uhićeni HDZ-ov Dražen Barišić i SDP-ov Vinko Grgić.

“Bilo bi bolje da je samo jedan njihov, bez našeg, ali što se može. U ovom trenutku, što se tiče Grgića, provodi se istraga i u ovoj fazi ne mislima bi trebao snositi neke političke sankcije. Naravno, ako se pokažu optužbe ili sumnje USKOK-a utemeljenima, snosit će posljedice, a ako se ne pokažu, nastavit će se baviti poslom kao i do sada”, rekao je.

Bauk kaže da su potrebni dodatni dokazi kako bi osumnjičeni mogli snositi neke sankcije.

Milanović o aferi Janaf: Ova istraga nije jasna

“U svakom postupku postoje faze gdje se prezentiraju određeni dokazi koji za politički život imaju određene razine uvjerljivosti. To je primjerice premijer Plenković rekao u slučaju Rimac da ne treba biti posebno vješt da se utvrdi što se dogodilo. Pretpostavljam da to isto vrijedi i za neke osumnjičenike i u ovom postupku, ali bez nekog dodatnog dokazivanja ne može se utvrditi što se točno dogodilo, barem u slučaju Grgića i Barišića. Kad to bude nešto uvjerljivije, onda će stranka povući vjerojatno neke sankcije, ali u ovom trenutku to nije slučaj. Grgić je trenutno u istražnom zatvoru, a što će se utvrditi, to je stvar pravosuđa, a nakon toga-ili prije toga, to je stvar i politike”, kazao je Bauk.

Kaže da nije sada blag po ovom pitanju jer je u cijelu priču uključen i SDP-ovac.

“U jednom slučaju netko nekome je nosio novce u vrećama negdje, a u drugom slučaju toga još uvijek nemamo”, kazao je Bauk.

Predsjednik Janaf, što je izazvalo niz reakcija.

“On je postavio legitimno pitanje na koje može dati legitiman ili manje legitiman odgovor, to je pitaje za osobe koje se bave kaznenim pravom. Što se tiče činjenice da je netko upao u mjere, upao je kao kolateralna žrtva, nisu organi gonjenja njega tražili nego osobu s kojom je razgovarao. Logički gledano, ne bi trebalo nekoga obavještavati da je netko drugi pod mjerama, to je informacija koju zna uski krug ljudi i što je taj krug uži to je vjerojatnost da će one biti provaljene manja. Ako postoji neki propis da treba obavijestiti određene osobe da su upale u mjere onda se to treba napraviti, a ako ne postoji, onda se ne treba to napraviti da se ne bi kompromitirale mjere. Ali da citiram predsjednika Milanovića iz doba kada nije bio predsjednik: Neka pazi s kim se druži”, rekao je Bauk.

Kratko se osvrnuo i na predstojeće izbore unutar SDP-a.

“Teoretski bi mogli pobijediti svi. Imam favorita, ali dosad sam se uvijek odbijao javno izjašnjavati o tome”, rekao je Bauk.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari