Connect with us

Politika

Arsen Bauk: Plenković jedini ne poštuje odluku Ustavnog suda

Objavljeno

-

Potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk u četvrtak je, nakon što je Ured predsjednika RH od DSV-a zatražio raspisivanje novog javnog poziva za predsjednika Vrhovnog suda, ustvrdio da je premijer Andrej Plenković jedini koji ne poštuje odluku Ustavnog suda.

“Ured predsjednika Republike postupio je po odluci Ustavnog suda, a i Zlata Đurđević je najavila da će poštivati odluku Ustavnog suda tako da je trenutačno jedini koji ne poštuje odluku Ustavnog suda predsjednik Vlade Andrej Plenković. On je odlučio diskvalificirati Đurđević prije odluke Ustavnog suda zato što je njegova Vlada napisala nepotpun, površan i podnormiran zakon za kojeg je jasno da mu trebaju dopune”, izjavio je Bauk novinarima.

Premijeru je poručio da se “malo ‘iskulira’ po pitanju ocjenjivanja kandidata, a posebno u kontekstu toga da mu je Ustavni sud dao packu da su napisali loš i podnormiran zakon”.

Ured predsjednika Republike pozvao je DSV da raspiše novi javni poziv i da skrati rok i o tome će se, nadam se, odlučivati na sjednici DSV-a i sukladno odluci Ustavnog suda, Ustavu i zakonu i dopunama koje je Ustavni sud morao sam napisati jer to ovi nesposobni iz Vlade nisu mogli će se dalje postupati, pojasnio je.

Kada dobijemo popis osoba koje su se javile na javni poziv, onda ćemo već na sjednici Odbora za pravosuđe koje će davati prethodno mišljenje vidjeti jesmo li korak bliže raspletu ili svjedočimo dodatnom koraku zapleta, odgovorio je upitan misli li da je ovo korak ka raspletu situacije.

Do tada ćemo, nadam se, pratiti raspravu o meritumu, a to je što treba napraviti, za koji program rada će se kandidati zalagati jer još jučer ujutro je stav HDZ-a bio da će se o Đurđević očitovati kada vide program, a poslije podne su je već diskvalificirali. Svjetlosna brzina promjene njihova stava nam garantira dinamičan i dosta buran nastavak priče, ocijenio je Bauk.

Na pitanje očekuje li ponovnu promjenu stava HDZ-a i prihvaćanje Đurđević, Bauk je odgovorio da su promjene moguće, nisu česte, ali ne treba nikada gubiti nadu, a, naglasio je i da je “ova kandidatkinja zlata vrijedna”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari