Pratite nas

Komentar

ARSENIJE i drugarica Šrafenciger

Objavljeno

na

Zaista bi opet valjalo objaviti zlehude rječetine drugarice Šrafenciger. Ona se ne mijenja ni za dlaku, ni u mislima ni u namjerama.  HNES (Hrvatsko nacionalno etičko sudište) je svojevremeno objavio na otvorenoj tribini njena mržnjom okupana nedjela protiv ove jadne  države koja nju, njene potomke i prijatelje, pretke i istomišljenike hrani već stotinu godina. Jest da se otrcala i prividno predala u bijedne ruke svoju bijednu i ništavnu strančicu, ali, vidi vraga, obnašaju oni važne službe, gade po ruci koja ih hrani, lažu i kad govore  i kad šute.

Osobitim je darom obdarena cijela družina – mimikrijom. Osnova uvijek ostaje ista: jugosramija( rekao bi slijepi pjesnik Vjenceslav Čižek- njemu su u zeničkom kazamatu istomišljenici drugarice Šrafenciger oslijepili oba oka). Zaista su narančasti sljedbenici rečene drugarice dosljedni: valja navaliti na vid, na oči, na spoznaju koja se ne može poreći jer su neki bili svjedoci njihovih zločina  i na njihov užas još su živi!  Što je lakše nego ugasiti oči! O tome je pisao i nesretni Ivan Goran kojega su ubili u šumetini i zameli trag, kao što su ubili i sve one značajnije sljedbenike zavedene na put crvene Hrvatske, poput Hebranga i braće Ribar.

I opet se javila drugarica Zmija ili po novome darovitom i umiljatom govoru drugarica Šrafenciger poznata sada u javnosti  izjavom da treba baš tim predmetom ponovno iskopati rupe na zidu kako bi se srušila ploča kojom se zaboravni narod podsjeća da su tu imena poginulih branitelja, HOSOVACA.

Dotjerala se drugarica u šarenu „bljuzicu“ i sredila žute šiške pa sasjekla svaku diskusiju  svojom pravednom  presudom: kakva komisija, kakvo povjerenstvo- tu je dovoljan šrafenciger! Uzmeš to oruđe koje može biti i oružje,  pa najprije iskopaš oči ranjeniku, drugarice Šrafenciger! Zašto ne? Pa to se upravo dogodilo nesretniku ili nesretnicima koja imena toliko  smetaju upravo vama, drugarice Šrafenciger!  O tome kako su vama bliski i raznim miloradima i arsenijima bliski, oni s kokardama i zvijezdama, upravo iskopali oči šrafencigerom, pa onda rezali tijelo i konačno ispucali četrdesetak metaka u to tijelo, to nije predmet vašega gnušanja. Ma jok! Vama je gnusno kad se netko žrtvuje  za domovinu i bude spreman umrijeti i ovakvom mučeničkom smrti. To je odurno za vas drugarice Šrafenciger.   A osobito onaj strašni pozdrav: Za dom spremni! Znamo da vi niste za domovinu spremni, ne za hrvatsku domovinu, za nikakvu Hrvatsku niste spremni! Vi ste drugarice Šrafenciger alergični na tu za vas zgaženu zemlju punu grobnica bez ploča, a sada se pitamo i ovo: kako to da vašega taticu , vojnoga suca u NDH( Nezavisnoj državi Hrvatskoj) nije smetao ovaj pozdrav?!  Uredno je pisao osude i primao mrske kune, kao što vi sada izričete presude za već mrtve mladiće- hrvatske bojovnike i primate mrske kune u turobnom Saboru koji jedva da može nositi to drevno časno ime.

Ne bismo se htjeli kladiti da drugarica nije znala zašto kao sredstvo likvidacije uspomene na te mlade junake spominje baš taj alat. Obaviještena je drugarica o mnogočemu što mi ne znamo. Možda i o tome. Možda se boji da oni, ili netko drugi ne progleda. Najprije iskopati oči, kako su svjedoci potvrdili, tako da utrne vid i dok se gasi da ne zaboravi lik dragog prijatelja drugarice Šrafenciger, jer on nosi ponosnu zvijezdu ili kokardu, ili oboje. Kaže njen sotonski šaptač, poznat po dugim pauzama: kokarda nije nikakvim zakonom zabranjena u Hrvatskoj! Mladi, ubijeni od zvjezdaša i legalista kokardaša sada mogu slobodno ubijati, premlaćivati i činiti druga liberalno-slobodarska djela. Uzmeš šrafenciger i kupiš ulaznicu u društvo  koje je časni etički sud(HNES) 18. travnja 2015. godine osudio za izdaju Domovine: jer je drugarica Šrafenciger širila tijekom Domovinskoga rata lažne vijesti, optuživala predsjednika Tuđmana i hrvatske generale, a podržavala Carlu del Ponte  kako bi uništila optužene , a nevine generale; optužena je jer je prva uvela termin građanski rat i Hrvatsku proglasila agresorom na BiH, poradi čega još nevinih žrtava čami u Haagu;  što je do zadnjega trenutka nastojala povući tužbu za genocid protiv Srbije na sudu u Haagu; što je u jeku najvećega klanja i okupacije Hrvatske organizirala 1993.u Muzeju Mimara susret s koljačima iz Knina i Srbije kako bi se dokazalo da nema ni žrtve ni agresora;  jer je zastupala tezu da se radi o dogovorenom ratu Tuđmana i Miloševića a radi podjele BiH; što je izjavljivala da Srbija ima pravo aktivirati optužnice  protiv hrvatskih branitelja; što je tražila da se ukine pravo glasa Hrvatima u BiH dopisnim putem jer su“ na niskoj civilizacijskoj razini da bi mogli dopisno glasovati“; što je davala bezuvjetnu podršku Srbiji za ulazak u EU bez rješenja pitanja granica, nestalih osoba, naknade ratne štete, povrata umjetnina, kao i pitanja kaznenoga gonjenja za ratne zločine koje su Srbi počinili na tlu Hrvatske;  što je bezočno i prostački ponizila udovice i majke ubijenih sinova ponudivši im da joj se pridruže u „Gay paradi“ itd…itd. sve do dvadesetak navedenih  krimena koji bi zahtijevali da se drugarica Šrafenciger  ne pojavljuje u javnosti i jednom zauvijek ušuti kad bi imala časti.

Ali nitko se nije ozbiljno  osvrnuo  na sve njene zločinačke poteze ne samo riječima, nego i djelatnošću koju nastavlja i danas sjedeći široko na udobnoj fotelji u Saboru gdje nema nikoga da joj nabroji  zlodjela. Kao da smo slaboumni, pokunjeni i ljigavi u nastupima , kao da ne znamo što se zbivalo,  i u tom neznanju  još smo poniženi kao agresivni fašisti, mi koji nismo bili vojni suci u NDH, mi koji nismo gazili domovinu kad je grcala u krvi,   nego smo bili za domovinu spremni, mi koji smo izgubili čitave obitelji u Vukovaru i diljem Hrvatske. Stidim se onih koji šute u nekada Hrvatskom Državnom Saboru.

Nevenka Nekić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Velimir Bujanec: SAD ILI NIKAD!

Objavljeno

na

Objavio

Iz Građanske inicijative javljaju: vrlo smo blizu potrebnog broja potpisa!

Narode – nema odustajanja, dignite sve na noge, neka se potpišu. Neće nam valjda ‘pupavci’ i varalice voditi državu?!

JOŠ NAS IMA, JOŠ HRVATA!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Ako narod želi odlučivati, neka odlučuje

Objavljeno

na

Objavio

foto: Kristijan Krkač

Građanska inicijativa Narod odlučuje skupila je do danas 24. 05. 2018. 280.000 potpisa, a do 27. 05. 2018. pokušat će sakupiti potrebnih 374.740 potpisa.

To će biti teško. No čak i ako ne uspije, više od 300.000 potpisa državljana RH koji misle da je vladajući politički sustav krajnje protudemokratski, nepravedan, klijentelistički, birokratiziran i korumpiran predstavlja relevantnu političku snagu. Njoj se HDZ-SDP monopol zadnjih 28 godina pokazuje kao potpuno promašen politički sustav dobrim dijelom režiran izbornim zakonodavstvom i dosljedno dvojbenim izbornim praksama.

Piše: Prof. dr. sc. Kristijan Krkač

Monopol HDZ-SDP učinio je sve u svojoj moći kako bi spriječio sakupljanje potrebnog broja potpisa počevši od deklariranja broja potrebnih potpisa nadalje.

I to mu nije prvi put. Desno krilo tog monopola danas radi isto što je nedavno radilo lijevo krilo. On nastoji ostati na vlasti pod svaku cijenu. Dakako da se ne ustručavaju potpuno demokratsku inicijativu koja je uočila protudemokratičnost prozvati protudemokratskom, desnom i kako sve ne. Posljednja brana ili ustava očuvanja monopola u liku i djelu Ustavnog suda čije je suce taj isti monopol izabrao što je broj sakupljenih potpisa veći čini se sve slabijom.

U tom svjetlu u mnogim se gradovima pribjeglo potencijalno protuzakonitom i protuustavnom sprječavanju sakupljanja potpisa.

Dakako da se inicijativa na to žalila Ministarstvu uprave koje pak žalbu i zahtjev za produljenjem roka za sakupljanje potpisa zbog očitog sprječavanja od strane neistomišljenika može razmatrati i nakon isteka prvotno postavljenog roka.

Time se ne pokazuje samo to da nadležno ministarstvo iako je dužno obaviti nadzor nad procedurom, to ne čini. Time se ne pokazuje samo to kako postupa protuzakonito. Time se pokazuje i to da je i ono samo besmisleno jer Ministarstvo uprave ne može upravljati čak niti samim sobom. Upitnim postaje ne samo ministarstvo, teritorijalni ustroj Republike Hrvatske i najrestriktivniji zakon o referendumu u EU, nego i sam pravosudni sustav RH.

Uz sva sprječavanja i podvale do nedjelje u 23:59 sati potrebno je sakupiti još oko 80-90.000 potpisa s obzirom da su se danas štandovi zatvorili u 22:00 sata. To je pak prosječno 30.000 tisuća potpisa svaki od sljedeća tri dana.

Možda će biti teško skupiti potpise, ali situacija će biti kako se to ovdje veli knap i što se tiče potpisa i što se tiče budućnosti političkog sustava i prakse u RH. Moguće kako se stvari nastavljaju nepovratno mijenjati i kako 28 godina star planski skrojen politički monopol polako ali sigurno skupa sa svojim zadnjim zlorabiteljima odlazi tamo gdje mu je i mjesto ili kako se to ovdje veli u …

À Propos

Inicijativa ‘Narod odlučuje’: Prikupili smo 280.000 potpisa za referendum o izmjeni Izbornog zakona

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari

No Recent Comments Found