Pratite nas

Komentar

ARSENIJE i drugarica Šrafenciger

Objavljeno

na

Zaista bi opet valjalo objaviti zlehude rječetine drugarice Šrafenciger. Ona se ne mijenja ni za dlaku, ni u mislima ni u namjerama.  HNES (Hrvatsko nacionalno etičko sudište) je svojevremeno objavio na otvorenoj tribini njena mržnjom okupana nedjela protiv ove jadne  države koja nju, njene potomke i prijatelje, pretke i istomišljenike hrani već stotinu godina. Jest da se otrcala i prividno predala u bijedne ruke svoju bijednu i ništavnu strančicu, ali, vidi vraga, obnašaju oni važne službe, gade po ruci koja ih hrani, lažu i kad govore  i kad šute.

Osobitim je darom obdarena cijela družina – mimikrijom. Osnova uvijek ostaje ista: jugosramija( rekao bi slijepi pjesnik Vjenceslav Čižek- njemu su u zeničkom kazamatu istomišljenici drugarice Šrafenciger oslijepili oba oka). Zaista su narančasti sljedbenici rečene drugarice dosljedni: valja navaliti na vid, na oči, na spoznaju koja se ne može poreći jer su neki bili svjedoci njihovih zločina  i na njihov užas još su živi!  Što je lakše nego ugasiti oči! O tome je pisao i nesretni Ivan Goran kojega su ubili u šumetini i zameli trag, kao što su ubili i sve one značajnije sljedbenike zavedene na put crvene Hrvatske, poput Hebranga i braće Ribar.

I opet se javila drugarica Zmija ili po novome darovitom i umiljatom govoru drugarica Šrafenciger poznata sada u javnosti  izjavom da treba baš tim predmetom ponovno iskopati rupe na zidu kako bi se srušila ploča kojom se zaboravni narod podsjeća da su tu imena poginulih branitelja, HOSOVACA.

Dotjerala se drugarica u šarenu „bljuzicu“ i sredila žute šiške pa sasjekla svaku diskusiju  svojom pravednom  presudom: kakva komisija, kakvo povjerenstvo- tu je dovoljan šrafenciger! Uzmeš to oruđe koje može biti i oružje,  pa najprije iskopaš oči ranjeniku, drugarice Šrafenciger! Zašto ne? Pa to se upravo dogodilo nesretniku ili nesretnicima koja imena toliko  smetaju upravo vama, drugarice Šrafenciger!  O tome kako su vama bliski i raznim miloradima i arsenijima bliski, oni s kokardama i zvijezdama, upravo iskopali oči šrafencigerom, pa onda rezali tijelo i konačno ispucali četrdesetak metaka u to tijelo, to nije predmet vašega gnušanja. Ma jok! Vama je gnusno kad se netko žrtvuje  za domovinu i bude spreman umrijeti i ovakvom mučeničkom smrti. To je odurno za vas drugarice Šrafenciger.   A osobito onaj strašni pozdrav: Za dom spremni! Znamo da vi niste za domovinu spremni, ne za hrvatsku domovinu, za nikakvu Hrvatsku niste spremni! Vi ste drugarice Šrafenciger alergični na tu za vas zgaženu zemlju punu grobnica bez ploča, a sada se pitamo i ovo: kako to da vašega taticu , vojnoga suca u NDH( Nezavisnoj državi Hrvatskoj) nije smetao ovaj pozdrav?!  Uredno je pisao osude i primao mrske kune, kao što vi sada izričete presude za već mrtve mladiće- hrvatske bojovnike i primate mrske kune u turobnom Saboru koji jedva da može nositi to drevno časno ime.

Ne bismo se htjeli kladiti da drugarica nije znala zašto kao sredstvo likvidacije uspomene na te mlade junake spominje baš taj alat. Obaviještena je drugarica o mnogočemu što mi ne znamo. Možda i o tome. Možda se boji da oni, ili netko drugi ne progleda. Najprije iskopati oči, kako su svjedoci potvrdili, tako da utrne vid i dok se gasi da ne zaboravi lik dragog prijatelja drugarice Šrafenciger, jer on nosi ponosnu zvijezdu ili kokardu, ili oboje. Kaže njen sotonski šaptač, poznat po dugim pauzama: kokarda nije nikakvim zakonom zabranjena u Hrvatskoj! Mladi, ubijeni od zvjezdaša i legalista kokardaša sada mogu slobodno ubijati, premlaćivati i činiti druga liberalno-slobodarska djela. Uzmeš šrafenciger i kupiš ulaznicu u društvo  koje je časni etički sud(HNES) 18. travnja 2015. godine osudio za izdaju Domovine: jer je drugarica Šrafenciger širila tijekom Domovinskoga rata lažne vijesti, optuživala predsjednika Tuđmana i hrvatske generale, a podržavala Carlu del Ponte  kako bi uništila optužene , a nevine generale; optužena je jer je prva uvela termin građanski rat i Hrvatsku proglasila agresorom na BiH, poradi čega još nevinih žrtava čami u Haagu;  što je do zadnjega trenutka nastojala povući tužbu za genocid protiv Srbije na sudu u Haagu; što je u jeku najvećega klanja i okupacije Hrvatske organizirala 1993.u Muzeju Mimara susret s koljačima iz Knina i Srbije kako bi se dokazalo da nema ni žrtve ni agresora;  jer je zastupala tezu da se radi o dogovorenom ratu Tuđmana i Miloševića a radi podjele BiH; što je izjavljivala da Srbija ima pravo aktivirati optužnice  protiv hrvatskih branitelja; što je tražila da se ukine pravo glasa Hrvatima u BiH dopisnim putem jer su“ na niskoj civilizacijskoj razini da bi mogli dopisno glasovati“; što je davala bezuvjetnu podršku Srbiji za ulazak u EU bez rješenja pitanja granica, nestalih osoba, naknade ratne štete, povrata umjetnina, kao i pitanja kaznenoga gonjenja za ratne zločine koje su Srbi počinili na tlu Hrvatske;  što je bezočno i prostački ponizila udovice i majke ubijenih sinova ponudivši im da joj se pridruže u „Gay paradi“ itd…itd. sve do dvadesetak navedenih  krimena koji bi zahtijevali da se drugarica Šrafenciger  ne pojavljuje u javnosti i jednom zauvijek ušuti kad bi imala časti.

Ali nitko se nije ozbiljno  osvrnuo  na sve njene zločinačke poteze ne samo riječima, nego i djelatnošću koju nastavlja i danas sjedeći široko na udobnoj fotelji u Saboru gdje nema nikoga da joj nabroji  zlodjela. Kao da smo slaboumni, pokunjeni i ljigavi u nastupima , kao da ne znamo što se zbivalo,  i u tom neznanju  još smo poniženi kao agresivni fašisti, mi koji nismo bili vojni suci u NDH, mi koji nismo gazili domovinu kad je grcala u krvi,   nego smo bili za domovinu spremni, mi koji smo izgubili čitave obitelji u Vukovaru i diljem Hrvatske. Stidim se onih koji šute u nekada Hrvatskom Državnom Saboru.

Nevenka Nekić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Culej: Ostajem li u HDZ-u? Vidjet ću, pratite situaciju

Objavljeno

na

Objavio

Na prosvjed koji je u nedjelju u Vukovaru organizirao HDZ-ov gradonačelnik Ivan Penava, od HDZ-ovih zastupnika pojavio se samo Stevo Culej.

Dan nakon prosvjeda pojavile su se napisi da Culej razmišlja o odlasku iz HDZ-a.

‘Moji su svjetonazorski stavovi tvrdi i postojani poput Velebita, ja ih nikad ne mijenjam. Nisam povodljiva osoba i u politiku nisam ušao zbog bolesnih ambicija ili koristoljublja. Autoritete znam poštovati ako su to zaslužili. A što ću ja napraviti, hoću ili ostati u HDZ-u ili ne, to nitko ne zna. Kažem, vidjet ću. Zašto bi netko znao moje namjere? Ja nisam naivac da bih ih unaprijed otkrivao. Pratite situaciju’, rekao je Culej za Novi list.

U vezi prosvjeda u Vukovaru kaže:

Skup je protekao u savršenom redu i politički nije kompromitiran ni na koji način. Čuli smo tamo viđenje naroda o ratnim zločinima, općenito nepravdama u društvu i za to odgovornima. Na slučaju Vukovara potvrđuje se negativna slika o Državnom odvjedništvu i pravosuđu i sada bi trebalo istražiti koji ljudi u tim institucijama ne rade dobro – zadovoljan je Culej samim prosvjedom.

No, pogodila ga je činjenica da je na Trgu Republike Hrvatske bio jedini HDZ-ov zastupnik.

Tužan sam zbog toga, tužan. Osjećao sam se na prosvjedu kao da sam sam. Razumijem svačiji strah, ali potrebno je bilo biti tamo. Ne mogu vjerovati da se mi Hrvati toliko međusobno razlikujemo – ističe Culej.

 

Ante Gotovina komentirao prosvjed u Vukovaru: Svi imamo pravo reći i slobodno izraziti ono što mislimo

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Hrvoje Zekanović: Je li prosvjed uspio?

Objavljeno

na

Objavio

…Mir, mir, mir. Nitko nije kriv…

Je li prosvjed uspio?
Ako je cilj bio da se tisuće onih kojima je svega dosta okupi u gradu koji je simbol beskompromisne borbe, sebedarja, domoljublja i žrtve, mogli bi reći da je prosvjed uspio.

Ako je cilj bio da se konačno riješi golem problem koji tišti hrvatski narod već desetljećima, problem neprocesuiranja krvnika hrvatskog naroda, mislim da se cilj nije postigao.

Žao mi je što se kroz više od mjesec dana od najave prosvjeda od strane gradonačelnika Penave nije uspjelo jasno artikulirati tko je kriv za situaciju, mogu samo pretpostaviti zašto se izbjeglo imenovati odgovorne.

Moram naglasiti da je za razliku od velike većine gradonačelnik Vukovara, Penava hrabro bez obzira na moguće sankcije rekao istinu i zatražio rješavanje problema i svaka mu čast na tome. Međutim nije mi jasno od koga je zatraženo rješavanje ove situacije?

Ova situacija mi izgleda poput one dječje brojalice „…Mir, mir, mir. Nitko nije kriv…“ i zbog toga i nakon ovog okupljanja tisuća koji žele istinu imam gorak okus ustima.

Slično je bilo i kod izglasavanja Istanbulske, naime i tada su neki članovi vladajuće stranke bili dovoljno hrabri i rekli ja za to neću glasati, a sa druge strane su ignorirali činjenicu da je zahvaljujući njihovoj podršci nalogodavac i provoditelj ratifikacije Istanbulske konvencije i dalje na vlasti u državi da upravlja njihovom strankom!?

U Vukovaru se nitko nije usudio kazati ime i prezime trenutno odgovorne osobe, koja bi po svojoj funkciji trebala ultimativno inzistirati trenutnom rješavanju ovog problema.

Pogotovo moramo imati na umu da ta ista osoba ne misli iskoristiti ulazak Srbije u EU pa da Hrvatska napravi ono što je nama radila Slovenija na našem europskom putu. Zašto ne ? Vjerojatno zato što je trenutna Hrvatska politika usmjerena isključivo udovoljavanju briselskih želja.

Teško je razumljivo ali zapravo prosvjedi i Istanbulske najviše odgovaraju upravo ovakvoj nevjerodostojnoj politici, naime ovo je idealan scenarij za neke od slijedećih izbora. Svi ti „disidenti“ koji su se usudili kritizirati velikog vođu ali su i dalje vjerni stranci su idealan „smokvin list“ pa će njihova imena zasigurno osvanuti visoko na listama na nekim slijedećim izborima. Te će poruka biti jasna otprilike ovakva: nema veze što smo kroz naš mandat napravili sve krivo, imate priliku glasovati za ljude koji se s tim ne slažu ali nas podržavaju. Žalosno…..

Također mi je „simpatično“ vrludanje pojedinih političara koji su se pojavili na prosvjedu, to društvo je jako šareno, tu su se pojavili neki koji su bili najveći borci za Istanbulsku, neki kojima je pola stranke bilo protiv odlaska u Vukovar, neki koji su se premišljali hoće li otići ili ne pa se na koncu ipak smilovali, neki koji su bili protiv referenduma za otkazivanje Istanbulske konvencije….U svakom slučaju vjerodostojno.

Vukovarska žrtva, i tisuće hrvatskih ratnih patnika nisu zaslužili predomišljanje. Drago mi je da sam imao hrabrosti od početka zajedno sa svojim prijateljima iz Hrasta donijeti prave odluke te da smo bez predomišljanja od prvog dana bili za prosvjed kao i kod prosvjeda protiv Istanbulske, kao i za referendum….

Da ne zaboravim na kraju ipak izgovoriti ono što je ostalo u zraku i nije izgovoreno na prosvjedu; dakle osoba koja je odgovorna za institucije u Republici Hrvatskoj pa tako i za njihov nerad nalazi se na vrhu političke piramide. Nekoć je to bio Sanader, zatim Kosor pa Milanović, a danas je to Andrej Plenković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari