Pratite nas

Ateist na umoru imao viziju pakla, pokajao se i zazvao Isusa

Objavljeno

na

Dr. Donald Whitaker umirao je od raka gušterače. Bio je uspješan znanstvenik i deklarirani ateist. No, te noći u smrtnoj borbi imao je osjećaj kao da tone u pakao. Prisjetio se prijatelja koji mu je punih 5 godina pričao o Isusu i tražio od prisutnih da ga dovedu. Priznaje da je lako bilo biti ateist kad si uspješan i zdrav ali na samrtnoj postelji, to više nije bilo lako. Sve bi tada dao da se mogao spasiti od tog mjesta prema kojemu je odlazila njegova duša. Konačno, prijatelj je došao i molio za njega. Što je bilo nakon toga, doznajte u ovom videu.

[vsw id=”aps9Vb-zAXk” source=”youtube” width=”625″ height=”400″ autoplay=”no”]

dnevnohr

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kultura

Kad sklopim oči u tuđini polete mi misli Domovini

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Mateo Ivanković

KAD SKLOPIM OČI

Kad sklopim oči u tuđini
polete mi misli Domovini,
lakše, neg planinska vila,
brže, neg sokolova krila.

Ne postoje putevi ni staze,
preko najvećih planina gaze,
niz najduže plove rijeke,
ljube ih cvijetne livade meke!

Zaustavit ništa ih ne može
ni sva ta prirodna ljepota,
dok ne slete u selo malo,
na početak mog života .

Koliko radosti i smijeha,
koliko plača i dječijeg grijeha,
koliko majčine ljubavi samo
dočeka me kada sletih tamo.

Ne postoji ništa ljepše
nit na zemlji ima raja,
kao što je rodna gruda
svaki pedalj rodnog kraja!

Pa ja često sklopim oči
doma svoga kad se sjetim,
i mislima dadnem krila
kroz oblake kad poletim!

Velimir Raspudić / Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

‘Komšiću želimo da nas i ovaj put preglasa. Ali da poslije ne plače’

Objavljeno

na

Objavio

RSA

Nekadašnja stranka Demokratska fronta (DF), koja je danas ostala tek na Komšiću i nekolicini Dunovića u četvrtak je Središnjem izbornom povjerenstvu Bosne i Hercegovine (SIP) predala prijavu za sudjelovanje na općim izborima zakazanim za 7. listopada, a prijava uključuje i kandidaturu Željka Komšića za  člana Predsjedništva BiH, piše poskok.info

Članovi vodstva DF-a potvrdili su novinarima kako je Komšić definitivno kandidat za treći  mandat u bosanskohercegovačkom državnom vrhu, gdje je ranije u dva uzastopna izborna ciklusa 2010. i 2014. godine preglasao volju naroda svog oca.

“Kandidatura je odluka predsjedništva DF-a”, kazao je potpredsjednik stranke Dženan Đonlagić odbijajući kritike koje su ranije dolazile iz drugih stranaka ljevice kako je Komšić ishitreno istaknuo svoju kandidaturu bez konzultacije s potencijalnim koalicijskim partnerima.

Đonlagić je potvrdio kako u DF-u i dalje žele surađivati sa strankama ljevice, prije svega sa Socijaldemokratskom partijom BiH (SDP BiH), no sumnjičavi su glede spremnosti drugih da se ta suradnja doista realizira.

Podsjetio je kako su Komšić i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić još u travnju potpisali načelni sporazum o izbornoj suradnji, no od tada se ništa konkretno nije dogodilo kako bi se taj sporazum operacionalizirao.

SDP BiH će na prestojećim izborima istaknuti svog kandidata za člana Predsjedništva BiH, a Hina navodi kako će to vjerojatno biti osoba bošnjačke nacionalnosti.

Iziđu li najveće stranke ljevice s dva kandidata za Predsjedništvo BiH, Komšić bi se u listopadu suočio s podijeljenim biračkim tijelom koje mu je ranije osiguralo pobjedu pa bi njegov izgledi za novi mandat bili znatno lošiji nego prije četiri odnosno osam godina.

Kod Hrvate će se zbog Komšića ponovno dogoditi mobilizacija. I ovaj put ostat će uskraćeni za pravo pluralizma i isticanje više kandidata za poziciju Predsjednika. To znači da Komšić već treći put djeluje antidemokratski, jačajući podjele u društvu, ubijajući demokraciju u narodu svog oca i produbljujući jaz među Bošnjacima i Hrvatima.

Upućeniji analitičari pisali su kako bi eventualna pobjeda Komšića nad voljom Hrvata, dugoročno Hrvatima mogla donijeti ogromnu podršku unutar EU  parlamenta.

Neki su išli toliko daleko da su tvrdili kako bi formiranje Trećeg entiteta, nakon treće Komšićeve otimačine kolektivnog nacionalnog prava na predstavnika u Predsjedništvu, postalo samo formalnost.

Ako zaključimo da bi poraz Dragana Čovića od Komšića, Čovića učinio nikad jačim u pozicioniranju prema međunarodnoj zajednici bismo li time pogriješili?

Danas naime, bošnjački lobisti uvjeravaju Zapad kako se Hrvati bespotrebno žale i kako su prezastupljeni u institucijama. Prešućuju da su dvije vlade u trajanju od šest godina, te Predsjednik u trajanju od 8 godina, kao i trećina diplomacije u istom trajanju od osam godina Hrvatima bili naprosto oteti.

Komšiću želimo da nas i ovaj put preglasa. Ali da poslije ne plače. Što je učinio od države mu, piše poskok.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati