Connect with us

Iz Svijeta

Atentat u Pakistanu: Vatikan osudio ‘fanatično nasilje’ nad kršćanima

Objavljeno

-

Samoubilački napad u Pakistanu u kojem su ubijene najmanje 72 osobe, uglavnom žene i djeca, bacio je tamnu sjenu na blagdan Uskrsa i fanatičnom snagom pogodio kršćansku manjinu, reagirao je u nedjelju navečer Vatikan.

[ad id=”93788″]

U izjavi za tisak glasnogovornik Vatikana, otac Federico Lombardi je rekao da je papa Franjo informiran o tom “užasnom masakru više desetaka nedužnih koji baca tužnu sjenu na blagdan Uskrsa”.

“Još jednom ubilačka mržnja pogađa najbespomoćnije. S Papom molimo za žrtve, mislimo na ozlijeđene, obitelji žrtava, članove kršćanskih manjina koji su još jednom na udaru fanatičnog nasilja, a cijeli pakistanski narod je pogođen”, dodao je glasnogovornik.

Najmanje 72 osobe ubijene su u samoubilačkom napadu u nedjelju navečer blizu jednog parka u Lahoreu. Odgovornost za napad preuzela je talibanska frakcija Džamaat-ul-Ahrar, koja je ustvrdila da je napad bio usmjeren na pakistansku kršćansku manjinu.

Papa je u poruci “Urbi et orbi” osudio slijepo i okutno nasilje terorizma koje se nedavno očitovalo u nekoliko atentata s džihadističkim obilježjem.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas