Connect with us

Vijesti

Audio zapis: Dokaz da Grmoja i Dobrović lažu i kleveću ministra Marića

Objavljeno

-

Snimka sjednice Nadzornog odbora HBOR-a održane 20.12.2016.

Povodom velikog interesa javnosti objavljujemo audio zapis s dijela sjednice Nadzornog odbora HBOR-a održane 20. prosinca 2016. na kojoj se raspravljalo o kreditima društvima Zvijezda d.d., Ledo d.d., Jamnica d.d. i PIK Vrbovec d.d.

Bivši ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović osvrnuo se prekjučer na kredit kojeg je HBOR dao Agrokoru, a tom je prilikom i optužio ministra Zdravka Marića da je agitirao da se Agrokoru da kredit.

Zdravko Marić jučer je održao konferenciju za novinare na kojoj je on optužio Dobrovića da laže.

– Neugodno sam iznenađen tom Dobrovićevom izjavom. S indignacijom odbacujem Dobrovićeve tvrdnje i zato ću danas reći nekoliko riječi na tu temu. Mislim da stvari treba nazvati pravim imenom. To su neistine, a dijelom i bezočne laži. Tvrdi da sam predlagao tu točku i detaljno odgovarao na pitanja. Valjda se sjeća da sam na početku sastanka rekao da se izuzimam od svega i nisam davao nikakva povoda da se donese odluka. Ne znam zašto je Dobrović dao tu izjavu, tim više što je sve lako provjerljivo, a postoji i tonski zapis. Vrlo je lako provjeriti tko govori istinu, a tko neistinu pa čak i dijelom bezočne laži. Očekujem Dobrovićevu ispriku te da objasni zašto je tako postupio ili ću u protivnom podnijeti tužbu, kazao je ministar Marić.

Danas je na stranici Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) objavljena snimka spornog sastanka. Kao što se može čuti na početku snimke, ministar Zdravko Marić kazao je kako se po običaju, kada su u pitanju tvrtke iz koncerna Agrokor, izuzima iz svake odluke o kreditu.

Marića se tijekom rasprave ne čuje, a kad je rasprava privedena kraju Marić je upitao: ‘Jesmo li završili?’. Kada je dobio pozitivan odgovor, dao je prijedlog na glasanje. Ministar Marić je potom napomenuo da je prijedlog davanja kredita prihvaćen te je napomenuo kako će biti suzdržan tijekom glasanja, odnosno da ‘njega nema’.

Snimku zapisa poslušajte OVDJE.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari