Connect with us

Iz Svijeta

Australija šalje 30 oklopnih vozila i instruktore

Objavljeno

-

Australija je u četvrtak priopćila da će rasporediti 70 instruktora u Veliku Britaniju kako bi pomogli u obuci ukrajinskih trupa i poslati još 30 oklopnih vozila Bushmaster kako bi pomogli Ukrajini protiv ruske invazije.

“Očekujemo da će ovo sada biti dugotrajni sukob”, rekao je ministar obrane Richard Marles televiziji ABC.

Najnoviji paket povećava potporu Australije Ukrajini na oko 655 milijuna australskih dolara (425 milijuna dolara USD) od početka sukoba u veljači.

“Svjesni smo da Ukrajinu sada treba poduprijeti na duži rok ako je želimo staviti u poziciju u kojoj može riješiti ovaj sukob pod vlastitim uvjetima”, rekao je ministar.

Australija, jedna od zemalja koje najviše doprinose podršci Zapada Ukrajini izvan NATO-a, isporučuje pomoć i opremu za obranu i zabranila je izvoz glinice i aluminijskih ruda, uključujući boksit, u Rusiju. Također je stavio sankcije na stotine ruskih pojedinaca i pravnih subjekata.

Australske trupe, koje će stići u Britaniju u siječnju, pridružit će se međunarodnoj obuci pod vodstvom Ujedinjenog Kraljevstva, ali neće ući u ratnu zonu u Ukrajini, rekao je Marles. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas