Connect with us

Iz Svijeta

Austrija privremeno suspendirala schengenski sustav

Objavljeno

on

Austrijska je policija pojačala kontrole na istočnim granicama, objavila je u ponedjeljak ministrica unutarnjih poslova, nakon što je 71 izbjeglica pronađen prošlog tjedna mrtav u napuštenom kamionu.

[ad id=”68099″]

-Provodit ćemo kontrole do daljnjega na svim važnijih graničnim prijelazima na istoku pregledavajući sva vozila koja imaju mjesta za skrivanje krijumčarenih ljudi – kazala je Johanna Mikl-Leitner za ORF radio.

Na mađarskom autoputu koji vodi prema Austriji u ponedjeljak su se počele stvarati kilometarske kolone nakon što je Austrija uvela strože kontrole, izvijestila je mađarska novinska agencija MTI.

Na autoputu M1 kolona je dosegnula 20 kilometara a kolone su se počele stvarati i na drugim prometnicama prema Austriji.

Tijekom protekla tri dana mađarska je policija uhvatila 8.792 migranta koji su ilegalno prešli u Mađarsku uglavnom iz Srbije.

Mađarska je policija u nedjelju također objavila da je uhitila i petu osobu osumnjičenu za smrt 71 migranta koji su se, prema prvim nalazima obdukcije, ugušili u kamionu hladnjači.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR