Austrija zakonski zabranila odjeću koja prekriva lice

11

U austrijskom parlamentu u utorak je izglasan zakon kojim se zabranjuje nošenje odjevnih predmeta u javnosti, kojima se potpuno prekriva lice, a prijestupnici će od listopada ove godine moći biti novčano kažnjavani iznosom od 150 eura za nepoštivanje ove odredbe.

Izglasane zakonske odredbe dio su opsežnijeg integracijskog zakona, na kojem austrijska vlada nastavlja raditi, iako su za listopad najavljeni izvanredni parlamentarni izbori.

Između ostalog, u ovom zakonskom paketu usvojene su odredbe kojima se zabranjuje distribucija Kurana, a imigranti su obvezni godinu dana sudjelovati u integracijskom procesu tijekom kojeg će učiti njemački jezik i etiku.

Ova je mjera usmjerena prema izbjeglicama i tražiteljima azila, za koje postoji procjena kako imaju dobre izglede za ostanak u Austriji.

Od tražitelja azila se također očekuje spremnost na volonterski rad za javno dobro, a oni koji to odbiju automatski će izgubiti stečene povlastice. Ovim bi se zakonskim prijedlogom migrante trebalo učiniti poželjnijim radnicima kod austrijskih poslodavaca.

facebook komentari

 • Sivooki

  E, hvala Bogu.
  Ma, ne znam koliko će to pomoći….

 • Agromentum

  Ne zabranjuje se distribucija Kurana, nego se ograničava. Tu se misli posebno na dijeljenje po ulicama određenih eksremističkih grupa, kao što su npr. vehabije.

 • kršni

  Nevjerojatno je ali istinito kako svi slavimo Svevišnjeg i da nas može podijeliti obična sitnica, obavezni pokrov na ženskoj glavi!

 • srka

  A što misliš da se ja i ti udruzimo…ono sitni poduzetnici…pa tisak ilegalani…i švarc distribucija?
  Moglo bi se lijepo zaraditi?
  by Srka®

 • Dusko Besenic

  “Slika govori tisuću riječi”….o čemu razgovarati i na koji način sa ljudima kojima tako treba izgledati ravnopravno (?) ljudsko biće???

 • Agromentum

  Kao da tebe zanima sitno poduzetništvo. Imaš svojih 10 tisuća chf i šta te briga. Meni doduše ne bi štetio neki nebenjob. Kakva savjetnička djelatnost (Beratertätigkeit) ali ne za osiguranje i sl. 🙂

 • srka

  I da je 100000 mjesečno…za dzaba kada se mora raditi…mijenjamo zivot za novac???
  Moj cilj je da ne radim svatkog dana Agro…ili da radim što mi volja i kada mi je volja…nije to nemoguće…ali vrijeme leti…
  Ja gledam već par godina…nešto sa energetikom…i to bi bilo to…ali teško je…mafija je to…ne mozeš se naplaćati da bi čovjek došao do nekakvih koncesija…
  Što se tiče financiranja…ne bi bilo problema sa EIB…

  Slaba ti je zarada sa tim dodatnim poslovima…
  by Srka®

 • Agromentum

  Hobby zum Beruf machen malo kome uspijeva. Mislim da velika većina koja ode u mirovinu se loše snalazi u novonastaloj situaciji. To s koncesijama ne ide bez “podmazivanja”, na velika vrata je teško ući.

 • srka

  A čuj meni je hobi restaurirati youngtimera…a ostalo reda radi se radi 😉
  Kako misliš ovo sa mirovinom i novonastalom situacijom?
  Ufffff…zbog “podmazivanja” neumjerenog sam i izvisija u BiH!
  by Srka®

 • Agromentum

  Mislim da mnogi koji odu u mirovinu ne znaju što će sa sobom. Kakvog imaš youngtimera, ako je Golf I, i nije baš neka fora. 🙂 Moja ideja je da se posvetim, kad budem imao vremena, novom načinu pogona (Antrieb). Svojem bivšem chefu (oldtimer fan) sam davno rekao da je moguće da se auta mogu kretati “sama od sebe”. Mislim da imam rješenje.