Connect with us

Vijesti iz regije

Austrijski kancelar Kurz dao ostavku zbog sumnje u korupciju

Objavljeno

-

Austrijski kancelar Sebastian Kurz rekao je u subotu navečer da podnosi ostavku nakon što je osumnjičen u korupcijskom skandalu.

Taj potez dolazi nakon što su ga austrijski tužitelji osumnjičili u slučaju korištenja javnih sredstava za plaćanje oglasa u jednom tabloidu u zamjenu za praćenje i favoriziranje u anketama Kurza i njegove stranke.

“Važnija mi je moja zemlja od mene”, rekao je Kurz.

Kurz je kazao u izjavi za medije da za svog nasljednika predlaže šefa diplomacije Alexandera Schallenberga, prenosi Reuters.

Kurz planira ostati na čelu svoje konzervativne stranke.

Državno odvjetništvo za gospodarski kriminal pokrenulo je istragu protiv Kurza i još nekoliko istaknutih članova OeVP-a. Tereti ih se da su još 2017. pronevjerili porezni novac koji su koristili za medijske kampanje u korist narodnjaka. Austrijski kancelar je odbacio optužbe.

Protiv Kurza se vodi i istraga zbog navodnog lažnog svjedočenja pred parlamentarnim odborom za rasvjetljavanje tzv. Ibiza skandala u jeku kojeg je na proljeće 2019. pala i tadašnja narodnjačko-slobodnjačka vlada, sastavljena od narodnjaka i ekstremne desnice. I za taj slučaj Kurz je odbacio krivnju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari