Connect with us

Iz Svijeta

Austrijski svećenici protiv odluke Vatikana o zabrani blagoslova istospolnih parova

Objavljeno

on

Više od 300 liberalnih austrijskih “katoličkih svećenika” usprotivilo se odluci Vatikana kojom se zabranjuje blagoslov istospolnih zajednica, priopćeno je u utorak.

„Ova odluka uvreda je za mnoge Kršćane i protivna je oslobađajućoj Isusovoj poruci“, priopćio je u utorak pokret svećenika znan kao Pfarrer-Initiative.

Vatikanski doktrinarni ured, Kongregacija za nauk vjere (CDF), u ponedjeljak je donio tu odluku kao odgovor na pitanja i poteze u nekim župama da se takvi blagoslovi omoguće u znak dobrodošlice homoseksualnim katolicima.

Rečeno je da takvi blagoslovi nisu dopušteni iako su “motivirani iskrenom željom pružanja dobrodošlice homoseksualnim osobama” i pomaganja da odrastu u vjeri.

U odluci CDF-a navodi se da, budući da je brak između muškarca i žene sakrament, a blagoslovi su povezani sa sakramentom braka, oni se ne mogu proširiti na istospolne parove.

Austrijska skupina protivi se tom argumentu te je najavila da će nastaviti blagoslivljati “homoseksualnu ljubav”, prenosi njemačka agencija dpa.

Ista je skupina 2011. objavila poziv na „neposluh“ kojim je tražila da se zarediti mogu i žene i oženjeni muškarci. (Hina/K.)

Vatikan: Katolička Crkva ne može blagosloviti istospolnu zajednicu

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari