Pratite nas

Austrijski vojnici na putu prema Bosni, stiže preko 250 vojnika sa hranom,ljekovima,čamcima…

Objavljeno

na

austrijski-vojnici-pomoc-za-bosnuPrvi austrijski vojnici su na putu prema Bosni i Hercegovini. Oko 250 vojnika će danas  stići u Bosnu i odmah ići u gradove Maglaj, Brčko, Tuzla i Doboj. Preostalih 150 vojnika će doći do utorka ujutro i krenuti u Banja Luku i Maglaj.

Oko 2 tone ljekova i 12 tona hrane donose u krizna područja, uključujući i 120 čamaca, 4.000 madraca, 5.000 deka, 6.000 pari cipela, 17.000 jakni i hlača, 4 tone hrane za bebu i 15.000 drugih artikala za bebe.

Također, Austrija će sudjelovati u čišćenju nakon što se voda povuče. Oko 160 vojnika će djelovati na tom zadatku.

Predsjednik Austrije dr. Heinz Fischer je dao zeleno svjetlo za donacije za obnovu u iznosu od 13 miliona eura.

Specijalna jedinica vojnika će raditi na lokaliziranju i obilježavanju pomjerenih minskih polja. Oko 90 bagera i 150 kamiona će Austrija poslati u tu svrhu.

Predsjednik Fischer je govorio o solidarnosti za Bosnu i Hercegovinu i brzu pomoć za ljude koji trenutno žive bez smještaja, uključujući veliki broj djece.

Kamenjar.com/Meinbezirk.at

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Politika

Vlaho Orepić: Resetiranje MOST-a na polazne postavke je nužnost

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik Vlaho Orepić  nakon što je jučer istupio iz Mostova saborskog kluba, danas je preko facebooka uputio poruku Boži Petrovu i Nikoli Grmoji.

“Dragi ljudi, Žao mi je što su g. Petrov i g. Grmoja i dalje ustrajni u nepoduzimanju konkretnih koraka u smjeru nužnih promjena u MOST-u, kojih su sigurno svjesni, kao što su to i svi članovi predsjedništva, kluba zastupnika, i glavnog odbora MOST-a.

Komunikacija koja se zasniva na čuđenju i povezivanju moje odluke o istupanju iz kluba zastupnika uz, kako kažu, moje želje, strasti i ambicije, predstavlja neiskren i nekorektan pristup cijelom događaju.

Ne želim sudjelovati u “popularnom” političkom komuniciranju, na kojem, nažalost, i dalje inzistiraju, a koji se sastoji od tematske površnosti i osobne diskreditacije “druge” strane. Ni jedna odgovorna politika ne može se zasnivati na “SLUČAJNIM” a pogotovo ne na netočnim insajderskim informacijama kojima se netko osobno nastoji diskreditirati.

Bilo kako bilo, resetiranje MOST-a na polazne postavke je nužnost, a moj postupak je motiviran samo i isključivo tom potrebom. Kalkulacije nekakvim urotama i osobnim ciljevima samo je bijeg od odgovornosti onih koji za tim posežu. Ljude koji su mi dali povjerenje nikada neću iznevjeriti i ova moja odluka na tom je tragu!”

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari