Pratite nas

Vijesti

Strašno vam je kad jedna Hrvatica napiše ‘Ovo je Hrvatska’, a ne smetaju vam abolirani četnici niti transpareti srpskih navijača s natpisom na ćirilici ‘ovo je Srbija’ usred Vukovara.

Objavljeno

na

‘Lijevim’ medijima i aktualnoj hrvatskoj vlasti poručujem: Strašno vam je kad jedna Hrvatica napiše ‘Ovo je Hrvatska’, a ne smetaju vam abolirani četnici niti transpareti srpskih navijača s natpisom na ćirilici ‘ovo je Srbija’ usred Vukovara.

Svi vodeći mediji u zemlji u subotu su prenijeli priču koju je još u četvrtak samo za dnevno. hr ispričala Kristina Ćurković, hrabra djevojka iz Splita koja će radije završiti iza rešetaka, nego državi platiti 1200 kuna – mizernu cijenu ostavljanja papirića s domoljubnom pjesmom na vratima Banskih dvora.

I bilo bi za svaku pohvalu što se dobre priče prenose, da mlada Splićanka ne kaže kako nitko od novinara s tih portala i dnevnih novina nije s njom razgovarao! Svi znaju što misli Kristina Ćurković, a nitko od njih nije uspio doći do njezina odgovora, kaže.  Dapače, u posljednja dva dana, otkako je objavljena njezina priča na našem portalu, odbijala je davati bilo kakve izjave.

Samo za dnevno.hr otvorila je dušu i ispričala kako se neugodno iznenadila kada je po raznim medijima, ponajviše onima u izdanju EPH u vlasništvu Ninoslava Pavića, pročitala izjave koje je u četvrtak dala za naš portal, namjerno izbjegavajući druge. Ne bi joj ni to smetalo, nastavila je mlada studentica teologije, da ih nisu iskompilirali i prilagodili svojim ciljevima.

– Ni s kim nisam razgovarala, a stavljaju mi izjave u usta, citiraju me pod navodnim znakovima – rekla je pomalo razočarano.
Prije nego nam je objasnila koji su to navodi na stranicama dnevnih novina i internetskih portala koji su joj zasmetali, pitali smo Kristinu zašto odbija davati izjave za sve te medije, iako su oni u petak pokušavali doći do nje.

– Zašto govorim samo za dnevno.hr? Zato jer je hrvatski portal, ne jugoslavenski. Neovisan je,  pošten i slobodan, nikada nije prešao na krivu stranu, za razliku od ‘lijevih’ medija koji su u vlasti stranih gazda, zagovaraju povratak nekakve Jugoslavije i sve što rade prilagođavaju potrebama svojih vlasnika – pojasnila je mlada splitska lavica.

[vsw id=”G6MxmUoodXY” source=”youtube” width=”625″ height=”400″ autoplay=”no”]

Nije se zaustavila na tome. Ljuti je, kaže, što ti isti mediji podilaze strankama na vlasti, iskrivljuju istinu, krivo informiraju javnost i  propagiraju ono što odgovara vladajućim elitama.
– I neću s njima imati posla – zaključila je.

Zanimalo nas  je kako je moguće da, iako tako mlada, već ima čvrsto izgrađene stavove.

– Nisam ništa krivo rekla. Recite mi, kako uopće jedan hrvatski medij može napisati da sam stihove domoljubne pjesme okačila na vrata premijera?!, kaže Kristina koja je preko noći postala hrvatska junakinja i dodaje:

– To nisu premijerova vrata, nisu njegovo privatno vlasništvo, to su vrata hrvatske Vlade koja nas pljačka, iako je mi biramo i plaćamo iz naših džepova, to su vrata svih nas – odrješita je.

Tužna je kaže, i zbog mnogih drugih stvari koje su, tragom priče našeg portala, osvanule na stranicama nekih medija u subotu. Skromna djevojka kaže da nije teologinja, kako su je mediji, koje naziva ‘lijevima’, nazvali. Pojašnjava kako si nikad ne uzima zasluge prije vremena; još uvijek studira i tek kada dobije diplomu, predstavljat će se kao teologinja.

Nadalje, Kristina Ćurković demantira i navod iz jednih dnevnih novina o tome da je već ranije osuđivana. Kaže kako je slučaj u kojem joj se sudilo zbog skidanja EU zastave s Banovine i postavljanje hrvatske, u postupku žalbe, kako je naš portal i objavio. Krivo je interpretiran i njezin čin bacanja jaja na HDZ-ovce u Omišu 2011. godine.

– Pišu da sam gađala Marasovića. Nisam. Bacala sam jaja na politiku koju je HDZ, koji je tada bio na vlasti, provodio – ispričala je za naš portal, pojašnjavajući kako je boli nepravda koju i HDZ i SDP nanose ljudima.

– Brodogradilišta prodaju za jednu kunu, izručuju branitelje Srbiji, dok su Gotovina i Markač trunuli u Haagu, oni su šutjeli. Hrvatski branitelj Veljko Marić i dalje je u pritvoru, niti ti mediji niti hrvatska vlast ga ne spominju. Izručimo branitelje, ali ne i Perkovića, on je njihov. Terete ga da je ubojica, neka ide dokazati da nije. Što mi drugo ostaje za zaključiti, nego da su ovi na vlasti koji ga čuvaju, isti kao i on? – nastavila je s tugom u glasu.

Obrušila se Kristina i na aktualnu vlast za koju je, kaže, strašno kad jedna Hrvatica napiše ‘Ovo je Hrvatska’, a ne smetaju im abolirani četnici niti srpski navijači koji usred Vukovara, usred Hrvatske na transparentima ćirilicom provociraju ‘Ovo je Srbija’!

Hrvatima je opet poručila: ‘Nema predaje, svjesna sam da će me uvijek kažnjavati, ali idemo do kraja.’

Sve su ovo činjenice koje doista govore u prilog tome da se ova mlada Splićanka iz petnih žila,  na svoj način, bori za svoju Hrvatsku, da cijelim svojim bićem istinski vjeruje u ono što radi i da je, unatoč mladim godinama, ne zanimaju naslovnice novina. Nadamo se da će Kristina Ćurković ustrajati u svojoj borbi i do kraja ostati samo svoja. Priželjkujemo i da svaki novi dan izrodi još poneku hrvatsku Kristinu i da naša mlada junakinja nikad ne ostane usamljena u svojoj borbi.

dnevno.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Uhićenje Hamdije Abdića ‘Tigra’ samo alibi za pogrom hrvatskih branitelja

Objavljeno

na

Objavio

Pravi cilj pogroma hrvatskih branitelja u BiH, posebno sad nakon izricanja presude šestorci i potvrđivanja postojanja udruženog zločinačkog pothvata, je dovesti bh. Hrvate u situaciju da se nema tko pobuniti kad im konačno bude oduzimana konstitutivnost.

Nakon izricanja presude hercegbosanskoj šestorci te u iščekivanju posljedičnog pogroma hrvatskih branitelja u BiH, svjedočili smo trima slučajevima koji bi trebali pokazati navodnu nepristranost bh. pravosuđa, piše Jurica Gudelj Dnevnik.ba

Tako je na području Konjica uhićeno 13 Bošnjaka koji se sumnjiče za ratne zločine počinjene nad Srbima u toj općini, a potom i četvorica Srba za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima Donjeg Vakufa. Jučer je, pak, u Bihaću uhićen Hamdija Abdić zvani Tigar koji se sumnjiči za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića. Da je riječ o farsi govori činjenica da nije uhićen glavni čovjek tzv. ARBiH u Bihaću, zapovjednik 5. korpusa Atif Dudaković s kojim je general Šantić sjedio prije nego što je „odveden“.

Kako se bliže božićni blagdani, a time se rapidno povećava i mogućnost uhićenja hrvatskih branitelja, čini se kako bh. pravosuđe posljednje poteze vuče kako bi kasnije moglo kazati: „vidite da nismo selektivni, ne hapsimo samo Hrvate, pa priveli smo i 13 Bošnjaka iz Konjica, četvoricu Srba iz Mrkonjić Grada, pa čak i Hamdiju Tigra“.

Perfidna je to igra bh. pravosuđa koje kontroliraju bošnjačke političko-obavještajne strukture.

Pravi cilj pogroma hrvatskih branitelja u BiH, posebno sad nakon izricanja presude šestorci i potvrđivanja postojanja udruženog zločinačkog pothvata, je dovesti bh. Hrvate u situaciju da se nema tko pobuniti kad im konačno bude oduzimana konstitutivnost.

Hrvatima se danas konstitutivnost ne može tek tako oduzeti jer još uvijek postoji veliki broj pojedinaca i organizacija koji bi se tomu žestoko usprotivili. Zbog toga se taj proces i pretvorio u mrcvarenje. No, aktiviranjem stotina optužnica protiv vojnog i političkog rukovodstva bosanskohercegovačkih Hrvata iz posljednjeg rata, doći će do novog (i posljednjeg?) vala odlaska Hrvata iz BiH.

Hrvati s razlogom ne vjeruju bh. pravosuđu koje Hrvate sudi po jednom, strožem, a Bošnjake po drugom, blažem, kaznenom zakonu. To je upravo ono što bošnjačka struktura i želi postići: njima je upravo cilj da Hrvati napuštaju BiH, a ne da im se sudi u BiH. Oni, naime, ne žele da Hrvati odsluže svoje kazne i ostanu u BiH, jer bi tako dobili stotine osoba koje bi se sutra mogle pobuniti protiv velikobošnjačke hegemonije.

Puno je pametnije, rezoniraju bošnjačke strukture, Hrvatima zaprijetiti optužnicama, neke nepravedno osuditi i time poslati poruku svima ostalima: bježite odavde dok još možete!

U cijeloj toj igri Hrvati su potpuno nespremni, ljudi su prepušteni sami sebi, te zbog nepostojanja bilo kakve strukturalne pomoći, radije biraju napuštanje BiH, nego ulazak u kafkijanske procese koji mogu skončati samo onako kako je skončao i proces Slobodana Praljka u Haagu.

Hrvati danas moraju biti organizirani i suglasni oko osnovnih problema s kojima se kao narod suočavaju u BiH: ne smije biti pregovora o konstitutivnosti vlastitoga naroda i ne smije biti kompromisa o procesuiranju branitelja.

Bosna i Hercegovina kakvu danas imamo nije onakva država kakvu želimo. Ako se Hrvati u današnjoj BiH ne osjećaju sigurno i slobodno, čemu onda služi takva BiH? Hoće li Hrvati i dalje nastaviti graditi monstruma koji jede njihove ljude, ili će se možda posvetiti zaštiti vlastitoga naroda, a o BiH neka skrbe oni koji su ju pretvorili u ono što je danas: dvije države pod jednim krovom, jedna za Srbe a druga za Bošnjake u kojoj su Hrvati očigledni višak!

Jurica Gudelj Dnevnik.ba

Hamdija Abdić Tigar uhićen zbog ubojstva generala Vlade Šantića

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

UNATOČ KIŠI: Više od tisuću studenata predalo zahtjeve i tisuće potpisa za Hrvate u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

Unatoč jakoj kiši danas je u Zagrebu na prosvjednom skupu u organizaciji hrvatskih studenata iz Hrvatske i BiH bilo prisutno više od 1 000 studenata.

Studenti s drugim građanima okupili su se u utorak 12. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića u 13 sati odakle su krenuli prema Trgu sv. Marka s glavnim transparentnom „S prijezirom odbacujemo vaše podaništvo“.

Nakon okupljanja na Markovom trgu, ispred Hrvatskog sabora, otpjevana je hrvatska himna te je održana minuta šutnje u čast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te svim žrtvama rata.

Studenti su naglasili kako su se okupili i prije četiri godine na istom mjestu, samo nekoliko dana nakon prvostupanjske presude hercegbosanskoj šestorki, pod geslom „Još nije kasno!“. Ipak, kako su istaknuli, vlasti su zanemarivale vrlo važne činjenice, što je dovelo do smrti „čovjeka koji je s prijezirom odbacio laži, gledao na nepravdu i koji je prezirao nelogičnost i nerad dobrog dijela predstavnika njegovog naroda, za koji je na kraju i život dao!“

Studenti su uspjeli prikupiti preko 6000 potpisa za svoje zahtjeve koje su pročitali na skupu. Naglasili su kako ne žele dozvoliti da se „Hrvatska ponižava zbog sitnih interesa“ te da iznose konkretne zahtjeve kako bi se zaštitili sunarodnjaci u Bosni i Hercegovini, jer je vrijeme da dođe „do oštrog suprotstavljanja onima koji gaze ljudska, politička, ekonomska i sva ustavna prava Hrvata u Bosni i Hercegovini“.

Među potpisnicima našli su se i saborski zastupnici iz kluba zastupnika HDZ-a, Mosta, Hrasta, nezavisni zastupnici, HSS-a,  zastupnici Europskog parlamenta, generali HV-a i HVO-a, mnogi sveučilišni profesori, akademici i javni intelektualci.

Studente je u Hrvatski sabor, gdje je i službeno predana predstavka s potpisima, primilo izaslanstvo HDZ-a na čelu s Božom Ljubićem, Mosta na čelu s Božom Petrovom i drugima,  Hrasta na čelu s Hrvojem Zekanovićem, Neovisnih za Hrvatsku na čelu sa zastupnikom Željkom Glasnovićem te Ivicom Mišićem kao zastupnikom stranke Promijenimo Hrvatsku.

Na sastanku je, kako doznajemo, više puta naglašeno kako je za Hrvate u BiH važan konsenzus političkog Zagreba. Mladi su zastupnicima istaknuli kako žele da se zajedništvom nadiđe dnevna politika po pitanju Hrvata u BiH, a sudeći po podršci iz gotovo svih parlamentarnih stranaka, to su i uspjeli.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari