Connect with us

Komentar

Avdiivka je ostala jedina ‘aktivna’ bojišnica

Objavljeno

-

Pažljivo promatram situaciju diljem ratišta u Ukrajini.

Nekoliko je zanimljivosti. Avdiivka je ostala jedina “aktivna” bojišnica. Ne toliko da na drugim bojišnicama nema aktivnosti i borbi ali je daleko najaktivnija i 80% ratnih zbivanja u Ukrajini odvija se na tom području.

Interesantno je da rusi još nisu pokrenuli jaču ofanzivu na pravcu Liman-Kupyansk, iako su na tom području sakupili velike snage i mnogo borbene tehnike.
Mislim da, ako već nije došlo do ofanzive, da je neće niti biti u dogledno vrijeme, barem do 15.3, do izbora u rusiji, što je dobro za Ukrajinu.

Psihopata se priprema za izbore, bez obzira koliko bio samouvjeren i koliko je točna činjenica da će premoćno pobijediti sa preko 90% glasova, on je ipak psihopata i perfekcionist..koji se želi osigurati 101% i koji neće niti u primisli dozvoliti nekakav loš događaj, ili lošu okolnost koja bi mogla baciti “sjenu” na savršenstvo njegove vladavine.

Mislim da je sa Kupjanskom zakasnio i da je svjestan da ga ne može tek tako osvojiti do izbora i time se pohvaliti ali može imati itekako velike gubitke i stradanja svoje vojske ako sada krene a to mu u ovoj situaciji ne treba.
Avdiivka je druga priča, tamo se konstantno ratuje, bacio je velike snage koje zahvaljujući nedostatku streljiva na Ukrajinskoj strani pomalo ulaze u grad i potiskuju Ukrajince.

Ukoliko ne dođe do drastične promjene u odnosima snaga i Ukrajina ne dobije pojačanje u ljudstvu i streljivu, moguće je da Avdiivka bude njegov plijen pred same izbore kojim će će se hvaliti….

Moguće da u tom smjeru prebaci i dio postrojbi iz pravca Kupjanska ne bi li dokrajčio Avdiivku. Ono što je dobro u svemu tome je činjenica da bi eventualni gubitak Kupjanska bio daleko značajniji za Ukrajince i opću vojnu situaciju od gubitka Avdiivke.

Na ovaj način Ukrajina će dobiti nešto vremena da pojača svoje postrojbe na sjeveru i dobije vrijeme za eventualno naoružavanje.
Koliko god teška situacija bila u Avdiivki, možemo se samo nadati da ipak neće biti zauzeta.
Nadajmo se da će psihopati Avdiivka postati javna blamaža kao što je postao i narcisoidni interview koji je sinoć dao i koji se ismijava diljem svijeta.

Domagoj Franić

Rusima se žuri – Napadaju Avdiivku iz svih smjerova

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari