Connect with us

Događaji

‘Avenija mrtvih poduzetnika’: pred Poreznom upravom objesili dvije lutke

Objavljeno

on

Pred zgradom Porezne uprave jutros su osvanule dvije obješene lutke i natpis “Avenija mrtvih poduzetnika”. Fotografije ove akcije medijima je poslala inicijativa koja se nazvala “Hrvatsko društvo mrtvih poduzetnika”.

[ad id=”68099″]

Hrvatsko društvo mrtvih poduzetnika predlaže da se Avenija Dubrovnik, gdje je smještena i Porezna uprava Zagreb, preimenuje u Aveniju mrtvih poduzetnika. Društvo smatra kako je dobra prilika da se tim činom okruni višegodišnje razdoblje izrazito pozitivnog trenda u broju novih živih mrtvaca poduzetnika. Tom prigodom dvoje članova Društva, objesilo se 29. lipnja, u ranojutarnjim satima o krošnje drveća u blizini zgrade Porezne uprave na Aveniji, zajedno s natpisom na kojem se nalazi prijedlog novog imena,stoji u njihovu priopćenju, uz koej su priložili i fotografije.

U priopćenju nastavljaju:

Društvo očekuje stabilan rast članstva, s obzirom na rezultate HUP skora, objavljene na nedavno održanom Danu poduzetnika, a koji prati napredak u provođenju reformi temeljem određenih statističkih pokazatelja u 12 područja ključnih za napredak poduzetništva. Tako je za 2014. zabilježen skor 32 od mogućih 100, kao i za godinu prije, pri čemu se u  7 područja bilježi negativni trend kretanja skora u odnosu na 2011.

Mogućnost pokretanja novih poduzeća, bezbroj procedura pri pokretanju posla, izdavanju dozvola, plaćanju poreza, sudskim procesima, (ne)učinkovitost  i (ne)korumpiranost pravosuđa i javne administracije, zajedno s postojano visokim poreznim opterećenjem i ustrajnošću Porezne uprave u traženju propusta i promptnom kažnjavanju poduzetnika u šumi bujajućih novih propisa, čine idealno okruženje za uspješan razvoj novih generacija mrtvih poduzetnika. Sukladno svemu navedenom, Društvo predviđa stabilan rast broja članova i svijetlu budućnost. Jedan doprinos za državni proračun manje, znači jedna članarina HDMP – u više.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari