Pratite nas

Nebuloze

Aveti devedesetih zapravo nisu aveti, oni su živi i upravljaju Srbijom

Objavljeno

na

LUPIGA NEBULOZE

big_velika

Rukovodstvo novosadskog komunalnog poduzeća Vodovod i kanalizacija dovelo je popa u firmu da osvešta vodu iz gradskog vodovoda. Obred vračanja odigrao se na crkveni praznik Bogojavljenje, što je i krsna slava poduzeća. Šta će poduzeću krsna slava, zar to nije obiteljska svetkovina, pitaju se nekrsti? Bio je ovo povod za svakojake kreativnosti na društvenim mrežama. Čule su se raznorazne doskočice da sad za krštenje više ne moramo ići u crkvu, nego možemo šlaufom obaviti obred. Javili su se i prvi građani koji su tvrdili da više nemaju kamenca ni na sanitarijama, ni na zubima, ni u bubrezima.

Novi Sad, takozvana srpska Atena, opet se originalno pročuo diljem meridijana: rukovodstvo lokalnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija dovelo je popa u firmu da osvešta vodu iz gradskog vodovoda. Tako će sada i staro i mlado u Novome Sadu praktično biti kršteno onoga momenta kada si natoči čašu “česmovače”!

Obred vračanja odigrao se na crkveni praznik Bogojavljenje, 19. siječanj. A taj je praznik ujedno i, a šta bi drugo bio, slava poduzeća Vodovod i kanalizacija. Šta će produzeću krsna slava, zar to nije obiteljska  svetkovina, pitaju se nekrsti? A kome bi onda osoba zvana savjetnik direktora, bila uopće kum na slavi? Ovako je osoba mogla biti i kum i savjetnik. Pa je jednom rukom vračao, a drugom trpao u džepove. Baš kao i onaj pripadnik sličnoga kartela, osoba koja se kliče zamjenikom novosadskog gradonačelnika. O, kako je tek on jednom rukom vračao, a drugom rukom veličine lopate trpao i u džepove i u gaće, pa mu se nadule.

Novi Sad vodovod
Praktično ste kršteni onoga momenta kada si natočite čašu “česmovače” (FOTO: npddd.rs)

Bio je ovo povod za svakojake kreativnosti na društvenim mrežama. Čule su se raznorazne doskočice da sad za krštenje više ne moramo ići u crkvu, nego možemo šlaufom obaviti obred. Čulo se i da je to bogohuljenje, jer se istom svetom gradskom vodicom ispiraju sada i klozetske šolje. Javili su se i prvi građani koji su tvrdili da više nemaju kamenca ni na sanitarijama, ni na zubima, ni u bubrezima. Pojavila se i inicijativa za osveštavanje gradske kanalizacije pod nazivom “krsna slava u kanalizaciji”. Lokalni Del Boj i Rodni već su pokrenuli biznis sa flaširanom svetom vodicom. Vampiri, veštice i satanisti su potpuno popizdeli od besa…

“O, nisu krivci primitivci što su pokupili mast.
Korov nikne di god stigne. Ma, svaka njima čast.
Krivi smo mi…”

Tako je nekako išla ona Balaševićeva pjesma koju smo iz sveg glasa pjevali na mitinzima krajem 20. stoljeća, sa iskrenom vjerom da ćemo se, kada srušimo Miloševića, konačno probuditi iz košmara zvanog “devedesete”. No, nismo se probudili. Aveti devedesetih zapravo nisu aveti, oni su živi i upravljaju Srbijom. Svi su tu, sem Miloševića, čije djelo živi u punom sjaju. Kao što kaže ona stara mudrost: kada god čujete da neko priča o patriotizmu, obavezno provjerite je li vam je novčanik na mjestu.

Tri prsta
Ista su to tri prsta koja su koristili i Hitlerovi SS-ovci, i Pavelićeve ustaše, i oni koji su odavde harali po komšiluku pre samo dvadesetak godina (FOTO: pescanik.net)

Drugim rečima, dok ovi koji se nazivaju Narodni pokret Dinara-Drina-Dunav, Srpski pokret obnove, Treća Srbija, a naročito Srpska napredna stranka guslaju svoje patriJotske melodije, istovremeno se kao svinje tove našim novcima. I onda grokću o krsnim slavama, pravoslavlju, srpstvu, Kosovu… Krste se a istovremeno, organizirani poput kartela, drugom rukom skidaju kožu s leđa vlastitom “narodu”. “Javna poduzeća pljačkaju nemilice, tendere sređuju po pečenjarama uz janjetinu i pivo, izbore kupuju i niko im ništa ne može”, reče jedan, naravno anonimni, komentator na netu.

Zato se raspitajte ako smijete kolika su im mjesečna “primanja”. I kako je moguće da osoba koja po novosadskim kafanama otvoreno priča da skuplja novac za kupovinu glasova na lokalnim izborima, zove popa u gradsku firmu da krsti vodu. Umesto da bude u zatvoru. Kako je moguće da su simbol tog nekakvog Narodnog pokreta Dinara-Drina-Dunav ona tri prsta koja je koristio ZBOR poznatog srbijanskog fašiste iz Drugog svetskog rata Dimitrija Ljotića? Ista su to tri prsta koja su koristili i Hitlerovi SS-ovci, i Pavelićeve ustaše, i oni koji su odavde harali po komšiluku pre samo dvadesetak godina…

Osveštana vodica
Protiv takvih ne pomaže to što ćemo se zajebavati po komentarima, forumima, društvenim mrežama, što ćemo praviti fotomontaže i ostale kreativne doskočice (ILUSTRACIJA: Facebook)

Zločini i pljačka su dakle njihovi osnovni simboli. A, znate, protiv takvih ne pomaže to što ćemo se zajebavati po komentarima, forumima, društvenim mrežama, što ćemo praviti fotomontaže i ostale kreativne doskočice iz topline doma svoga. Dok vi gunđate i gorko se smeškate njihovoj “ludosti” oni rade i rade, pljačkaju li pljačkaju. Oni jesu beskrupulozni primitivci, ali time je stvar još opasnija. Oni skrnave i lupetaju, jer drugačije i ne znaju. Ali, epilog toga je da ono malo normalnog i aktivnog sveta jednostavno otupi i kaže – ma baš me briga, neću  pratiti medije, neću ići na izbore, hoću biti anesteziran

Ali ako primitivcima ni sveta gradska vodica ne pomogne, prijeći će oni i na prinošenje ljudskih žrtava, nemojte uopće sumnjati u to.

Lupiga.Com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Izetbegović najavio tužbe protiv svih odgovornih aktera u Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Reuters

Interes Bosne i Hercegovine je da se Hrvatska pridržava međunarodnog prava i svojih obveza, a interesi Hrvatske i Srbije ne mogu biti nikakva osnova na kojoj će se temeljiti vanjska politika Bosne i Hercegovine, izjavio je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ističući kako će on na tome dosljedno inzistirati, a očekuje kako će to činiti i svaki sljedeći bošnjački član državnog vrha:

“Nikada neću prihvatiti da Bosna i Hercegovina u svojim vanjskopolitičkim odlukama ‘prati’ stajališta Srbije ili Hrvatske ili bilo koje druge države po bilo kojem vanjskopolitičkom pitanju. BiH će svoju vanjsku politiku voditi samostalno i isključivo je bazirati na suverenim interesima i pravima BiH”, kazao je Izetbegović u intervjuu, kojega je u utorak objavio portal Klix, odgovarajući na pitanje o tome zbog čega je intervenirao kada je predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović nedavno prilikom posjeta Beogradu izjavio kako će BiH svoju politiku prema Kosovu usklađivati s onom koju vodi Srbija.

Istaknuo je kako je drugačiji način razmišljanja ujedno glavni razlog sukoba koje povremeno ima s hrvatskim i srpskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem.

Izetbegović je ipak pojasnio kako se u BiH treba uzeti u obzir i to što o nekim pitanjima misle susjedi, no najbitnija su stajališta Europske unije koja BiH obvezuju sukladno Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

Poručio je i kako je Hrvatska i Srbija “morati naučiti da odnose s BiH grade na međusobnom uvažavanju, poštivanju i reciprocitetu”.

“Desetljećima koristiti vodne resurse BiH besplatno, zadržavati ogromnu imovinu tvrtki iz BiH 22 godine nakon završetka rata, zatvarati pristup BiH otvorenom moru kršeći prava koja BiH ima prema UN Konvenciji o pravu mora, nijekati presude međunarodnog suda ustanovljenog odlukom Vijeća sigurnosti UN-a, primati u audijencije presuđene ratne zločince, očekivati da se vanjska politika BiH kreira u glavnim gradovima susjednih zemalja, daleko je to od istinskog uvažavanja i korektnih odnosa spram BiH”, kazao je Izetbegović.

Odgovarajući na pitanje o mogućim odštetnim zahtjevima logoraša iz BiH prema Hrvatskoj nakon presude Haaškog suda šestorici bivših političkih i vojnih vođa Herceg-Bosne, Izetbegović je ocijenio kako će “žrtve zločina koje su počinili sudionici udruženog zločinačkog pothvata imati priliku tužiti sve odgovorne aktere“, a država BiH u tome ih ima obvezu poduprijeti.

“S Hrvatskom ćemo o svemu otvoreno pričati, direktnije nego dosad. Uvjeren sam da na istini, ma kakva ona bila, možemo izgraditi iskrene i obostrano korisne odnose s Hrvatskom i Hrvatima općenito. Ali preduvjet za to je istinsko poštovanje BiH. Ne treba nama Hrvatska pomagati, kako kaže predsjednica Grabar-Kitarović, da se ’emancipiramo’”, kazao je Izetbegović.

Po njegovu sudu “dostatno će biti” da se hrvatski državni vrh “suoči s istinom o prošlosti, da Hrvatska izvrši povrat imovine tvrtki iz BiH koja je ostala na njenom teritoriju, da plati pravičnu naknadu BiH za korištenje naših vodnih resursa, da prizna pravo BiH na pristup otvorenom moru u skladu s UN-ovom Konvencijom o pravu mora”.

Na taj način, zaključuje Izetbegović, Hrvatska će emancipirati samu sebe umjesto da to nudi BiH.

facebook komentari

Nastavi čitati

Nebuloze

SRAMOTNE SCENE: Slavio uz zastavu ‘Delije Knin’: Ovo je za srpsku Dalmaciju!

Objavljeno

na

Objavio

Crvena zvezda u četvrtak je u Beogradu svladala Koln i tako osigurala prolazak skupine u Europskoj ligi.

Zvezda je tako ostvarila najveći europski uspjeh u posljednjih 25 godina, a jedan od “junaka” bio je vratar Milan Borjan, piše Večernji list

Nažalost, Borjan je nakon utakmice pozirao sa zastavom na kojoj piše “Delije Kinin” i promovirao velikosrpstvo.

Kad sam došao u klub, rekao sam da sam iz Knina i da sam kao čovjek rođen u tom gradu ispunio san dolaskom u Crvenu zvezdu. To je dio mene! Znam tko sam i odakle dolazim! Knin je uvijek bio zvezdaški grad, a ova pobjeda nad Kolnom bio je za cijelu srpsku Dalmaciju. Vrlo dobro znam koliko ova pobjeda znači našem narodu – ispalio je Milan Borjan za Kurir

Otkrio je i otkud mu zastava na kojoj piše “Delije Knin”. – Tu sam zastavu dobio u Londonu nakon utakmice s Arsenalom. Od tada je nosim sa sobom, a suigrači je obožavaju. Ne možemo izgubiti kada je tu zastava “Delije Knin”.

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari