Connect with us

Politika

Bačić: Gradonačelnica Siska bi se trebala ispričati

Objavljeno

-

Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik saborskog kluba Branko Bačić rekao je kako su u ponedjeljak na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke, među ostalim, razgovarali o pripremama stranke za lokalne izbore, no ne i o kandidatima za grad Zagreb.

“Bilo je riječi o pripremama stranke za lokalne izbore. U tom smislu zaduženi su predsjednici županijskih organizacija da u idućih nekoliko dana izvijeste Predsjedništvo o budućim kandidatima na razini županijskih organizacija i naših budućih kandidata za župana, gradonačelnika i načelnika. Dakle, bilo je riječi o lokalnim izborima, ali konkretno nije bilo riječi o samom gradu Zagrebu”, rekao je Bačić novinarima.

Upitan je li premijer razgovarao s još nekim, osim s Damirom Vanđelićem o kandidaturi za gradonačelnika Zagreba, Bačić je, nakon sjednice rekao da će o tome dati informacije kada se završe razgovori sa svim potencijalnim kandidatima.

Govoreći o problemima s isporukom cjepiva protiv koronavirusa, Bačić je kazao da očekuje da se isporučitelji lijekova i cjepiva drže ugovorenog. “Obveze se moraju poštivati i na tom tragu vidim da je Pfizer odlučio ispoštivati što je dogovorio, a što je usuglašeno na razini Europske komisije”, poručio je.

Upitan je li bila pogrešna odluka da se među prvima cijepe saborski zastupnici, rekao je da je cijepljenje pojedinih državnih službenika bilo na razini poruke.

“Na taj način smo poslali poruku da se potrebno cijepiti, da time brinemo o zdravlju drugih. Što god da državni dužnosnici i saborski zastupnici napravili onaj tko ne želi prihvatiti dočekat će sa svojom retorikom”, ustvrdio je.

“Da nismo pristali na cijepljene predbacivalo bi se kako ulažemo u cijepljenje, a od njega odustajemo i želimo da se ono prije provjeri na drugima. Kad smo pristali i pokazali da se potrebno cijepiti, da je to dobro i zdravo za nas i bližnje spočitava nam se da smo privilegirani.”

Za incident na obilježavanju obljetnice operacije Maslenica na kojoj su se pojavili HOS-ovci s natpisom na majicama ‘za dom spremni’ rekao je da je HDZ tu do kraja jasan, o tome su se izjasnili i kao stranka kroz stav Kluba u Saboru i bezbroj se puta izjasnila u osudi ustaškog režima.

“HDZ i Vlada RH su na početku prošlog mandata osnovali Povjerenstvo za suočavanje s posljedicama bivših totalitarnih režima i držimo da je ono sagledavajući sve aspekte, korištenja svih simbola totalitarnih režima dao preporuku koja može biti dobra podloga za uređenje zakona kako postupati prema tom i drugim simbolima totalitarnih režima”, rekao je.

Bačić smatra kako treba urediti korištenje svih simbola kako pozdrava ZDS i znakova svih vojski koje su bile na području Hrvatske u vrijeme totalitarnih režima.

Gradonačelnica Siska bi se trebala ispričati

Osvrnuo se i na postavljanje plakata SDP-ove gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček ustvrdivši kako je tim činom SDP priznao da je gradonačelnica Siska u kampanji. “To držimo neprimjerenim, da se u trenutku dok se Vlada i stožer za sanaciju posljedica potresa, bavi svojom promocijom u predvečerje lokalnih izbora”, istaknuo je.

“Najmanje što očekujemo je da se ispriča građanima Siska i svima koji na takav način doživljavaju njen postupak koji je za svaku osudu”, dodao je.

Naime, Sisak i okolica u subotu su osvanuli s desetak jumbo plakata na kojima su fotografija gradonačelnice Ikić Baniček uz poruke “Uspjeli smo! Siščani će imati pravo na 100 posto državne obnove”, te “Sisak je 100 posto hrvatski”.

Bačić je nakon sjednice Predsjedništva Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika HDZ-a izvijestio da su upoznati s aktivnostima Vlade te pripreme Kluba zastupnika za ovotjednu raspravu u Hrvatskom saboru, a Klub je usvojio prijedlog kandidata koje će imenovati kao vanjske članove pojedinih saborskih radnih tijela.

“Bilo je riječi i o aktivnostima stožera na području Banovine i o najnovijm aktivnostima Nacionalnog stožera u borbi protiv pandemije”, napomenuo je. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari