Connect with us

Politika

Bačić: Hrvatska će opet biti u ‘plavom’

Objavljeno

on

Potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić izjavio je u ponedjeljak u Dubrovniku kako je uvjeren da će Hrvatska opet biti u ‘plavom’, s možda i s boljim rezultatima HDZ-a za županije nego na prošlim lokalnim izborima prije četiri godine.

Bačić je na konferenciji za medije u Dubrovniku podsjetio kako su rezultati na razini očekivanja HDZ-a i jedni od najboljih uopće za HDZ na lokalnim izborima.

“HDZ je u Zagrebu, gdje nije bio na vlasti već šest mandata, postigao bolji rezultat nego 2017. godine. U Osijeku, gdje nikad nismo imali gradonačelnika, ostvarili smo uvjerljiv rezultat u prvom krugu.

U Rijeci smo na razini svojih rezultata, a u Primorsko-goranskoj županiji smo prvi put ušli u drugi krug i bit će doista utakmica u drugom krugu, kao i u Splitu, gdje je razlika svega 3 posto”, naveo je Bačić.

Zadovoljan je i izborima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gdje se potvrdilo da je HDZ stožerna politička stranka.

“U prvom krugu smo pobijedili u Metkoviću i devet općina, a u drugi krug idemo u Dubrovniku i Opuzenu, gdje smo u prvom krugu bili uvjerljivi, te u općinama Lastovo, Blato, Župa dubrovačka i Pojezerje. Nismo slavili u Pločama i Korčuli te Veloj Luci i Smokvici, a vrlo vjerojatno će se ponoviti izbori u Župi dubrovačkoj i Lumbardi”, naglasio je Bačić.

Odlični rezultati Dobroslavića i Frankovića

HDZ-ov kandidat za župana Nikola Dobroslavić slavio je u sve 22 jedinice lokalne samouprave, a koalicijska lista za županijsku skupštinu u njih 20, dodao je.

“Imat ćemo 17 vijećnika u skupštini, a već smo obavili razgovor s Dubrovačkim demokratskim saborom pa se nadamo formiranju većine na konstituirajućoj sjednici”, rekao je Bačić.

Kandidat HDZ-a za dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je postigao odličan rezultat, budući da je u konkurenciji šest suparnika ostvario 40 posto, a idući kandidat upola toliko.

“Kao kandidat sam slavio u svim gradovima i općinama, a u drugom krugu ćemo i dalje voditi konstruktivnu i konkretnu kampanju. Uvjeren sam u pobjedu i stabilnu većinu u županijskoj skupštini”, naglasio je Dobroslavić.

Kandidat HDZ-a za dubrovačkog gradonačelnika Mato Franković koji je dobio 36,87 posto glasova birača, rekao je kako je iznenađenje velikim brojem dobivenih glasova od gotovo 5 tisuća razlike ispred drugoplasiranog Pere Vićana (DDS), koji je dobio 13,54 posto .

“Iza nas je godina dana krize s padom proračunskih prihoda. Unatoč tome smo zadržali jako dobar rezultat. Ako usporedimo s nekim prijašnjim, ovaj rezultat je za HDZ povijestan”, ocijenio je Franković.

Naglasio je kako je pobjeda ostvarena na 99 posto biračkih mjesta.

“Važno je što imamo velik koalicijski potencijal i jedini možemo formirati većinu u gradskom vijeću. Treba nam stabilnost kroz sigurnu političku situaciju u vijeću”, rekao je HDZ-ov Franković.

Smatra kako su građani poslali nekoliko jakih poruka, od kojih je najveća njegovom protukandidatu Andru Vlahušiću.

“Građani su pokazali kako je itekako bitno kad se netko ogriješi o poziciju gradonačelnika. Ovo mu je najveća politička lekcija. Uz to, dva vijećnička mandata za nezavisnu listu Ivice Roka su protestni glasovi, ali naša analiza kaže da je dio tih ljudi dao podršku i meni”, ocijenio je Franković.

Najavio je kako u drugi krug ide polako i smireno, nudeći svoj program, te poručio kako će u drugom mandatu nastaviti časno i pošteno te predano služiti Gradu, a bez političkih kompromisa i trgovine.

“Jedino možemo razgovarati ako je interes Grada na prvom mjestu. Vlast je obveza i čast, ali je obraz najvažniji”, zaključio je Franković.(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari