Connect with us

Politika

Bačić: Mi smo apsolutni pobjednici lokalnih izbora

Objavljeno

on

Potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je komentirao rezultate lokalnih izbora.

“Zadovoljni smo rezultatima prvog kruga, osvojili smo 209 jedinica lokalne samouprave. U drugi krug idemo u osam županija kao vodeći kandidati, u pet županija kao drugoplasirani. Možemo izraziti zadovoljstvo”, kazao je Bačić.

Nada se da će ponoviti ili čak nadmašiti dobre izborne rezultate iz 2017. godine te da će se tako potvrditi “kao vodeća politička stranka”.

“Rezultati su onakvi kako smo planirali i očekivali”, dodao je Bačić.

U Dalmaciji su načete mnoge HDZ-ove utvrde.

“U svim dalmatinskim županijama uvjerljivo ulazimo u drugi krug, osim u Šibensko-kninskoj, pobjednici smo prvog kruga u svim gradovima osima u Splitu. Uvjeren sam da će HDZ u nedjelju potvrditi svoju snagu u Dalmaciji”, smatra Bačić.

“Jasno da nije moguće uvijek i konstantno pobjeđivati u prvom krugu, ali ti rezultati će biti u okviru onog što smo i planirali”, dodao je.

Bačić ističe da je HDZ fokusiran na drugi krug lokalnih izbora.

“Mi u vodstvu stranke smo posvećeni i skoncentrirani na drugi krug jer želimo da naši kandidati pobijede, a onda ćemo sjesti sa svim potencijalnim partnerima da formiramo vijeće”, rekao je.

Kazao je da HDZ, unatoč brojnim krizama, i dalje ima dvostruko bolji rejting nego druga stranka u Hrvatskoj – SDP.

“Rezultate izbora mjerit ćemo po rezultatima drugog kruga, a onda ćemo analizirati zbog čega je teže ostvarena pobjeda 2021. nego 2017. godine, jer nisu to rezultati kao što su bili prije četiri godine. Nije jednostavno voditi Hrvatsku pet godina, su očiti se s nezapamćenim problemima i krizama koje dotiču ne samo Hrvatsku, nego i cijeli svijet.

U takvim uvjetima voditi državu, boriti se za očuvanje radnih mjesta, gospodarstva, za zdravlje sugrađana, prolaziti kroz određenu krizu, dijelom je ta situacija doprinijela rezultatu kakav nije bio prije četiri godina. Iza nas je i kriza Agrokora, brodogradilišta, potresi u Zagrebu i Banovini, i s time se nosimo, upravljamo Hrvatskom na iznimno zadovoljavajuć način. Uz sve te probleme HDZ bježi drugoplasiranoj stranci za onoliki iznos koji je rejting te drugoplasirane stranke”, istaknuo je Bačić.

Osvrnuo se i na rezultat u Zagrebu gdje je kandidat bio Davor Filipović koji se nije plasirao u drugi krug, istaknuo je da je rezultat bolji nego na prethodnim izborima.

“Mi smo apsolutni pobjednici lokalnih izbora”, poručio je Bačić.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari