Connect with us

Politika

Bačić: Prvo prolazno vrijeme je 30. lipnja kada će se vidjeti koliko smo uspješni

Objavljeno

-

Foto: Hina

Kandidat za ministra graditeljstva Branko Bačić (HDZ) izjavio je u ponedjeljak kako mu je prioritet 1,3 milijarde eura koji se moraju potrošiti u idućih pet mjeseci kao i da je ‘prvo prolazno vrijeme’ 30. lipnja kada će se vidjeti koliko su uspješni.

„Najvažnije mi je potrošiti (europski) novac, a nije ga malo, 1,3 milijarde eura koje moramo potrošiti u idućih pet mjeseci”, poručio je Bačić nakon sjednice nadležnih saborskih odbora na kojoj je dobio podršku za obnašanje dužnosti ministra graditeljstva i prostornog uređenja.

„Izazov je veliki, a znate da se u ovom trenutku gradi svega 215 stanova, da je svega šest kuća napravljeno i da je to ogroman posao”, dodao je.

Kazao je i kako mu je u izradi plana obnove pomogla struka, ali i da je cijelo vrijeme kao zastupnik pratio proces to je upoznat s problematikom.

Nakon preuzimanja ministarske dužnosti, najavio je, otići će na Banovinu, te obići Zagreb, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku i Zagrebačku županiju i predstaviti program.

„Obići ću sve, predstaviti im program, tražiti njihovu podršku jer bez njih nećemo realizirati obnovu”, rekao je.

Prvo prolazno vrijeme je 30. lipnja, tada ćemo vidjeti koliko smo uspješni, poručio je.

Saslušanje na odborima Bačić je ocijenio ugodnijim nego je očekivao i izrazio je nadu da je bio uvjerljiv. „Svaki novi posao je izazov”, zaključio je. (Hina)

Plenković predstavio Bačića nadležnim saborskim Odborima

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari