Connect with us

Komentar

Bajaga može u Rijeku, ali Thompson – ne

Objavljeno

-

Uzalud su svojedobno braniteljske udruge i mnogi građani zahtijevali da se srpskom pjevaču Bajagi koji je u ratu pjevao za četnike u Kninu zabrani novogodišnji nastup u Rijeci.

Uzalud se zabrana njegova nastupa zahtijevala i u Zadru, Splitu… Bajaga je svuda nastupio. Uzalud se prosvjedovalo zbog gostovanja šovinističkih i pročetničkih srpskih pjevača u Hrvatskoj – Lepe Brene, Miroslava Ilića i Đorđa Balaševića – nastupili su svuda gdje su htjeli.

Uzalud su najavljivani Thompsonovi koncerti u Puli, hrvatski pjevač Marko Perković, koji se u ratu borio protiv Bajaginih, Breninih, Ilićevih, Balaševićevih obožavatelja s kokardom – nije nastupio.

Sada mu je zabranjen nastup i u Kostreni, tik do “teritorija” riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela, koji je 2009. Bajagi, zabavljaču nasljednika Đujićevih koljača, dao zeleno svjetlo.

Kao što se zna, preklani je na riječkom Korzu Obersnel jednoj ženi, aktivistici Pokreta otpora – Riječani protiv korupcije, koja ga je nazvala “debelim govnom”, htio istrgnuti kišobran iz ruke.

Četnički pjevač Bajaga na pozornici, nasilje nad građanima na Korzu, zabrana Thompsona u Kostreni – tako se brani čast crvene Rijeke i okolice.

Milan Ivkošić / Večernji List

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas