BAKIR Izetbegović: “Čović na kraju neće dobiti ništa”

10

Bošnjački član BiH Predsjedništva Bakir Izetbegović rekao je da je hrvatski kolega iz državnog vrha Dragan Čović “odveć tvrd pregovarač” te je odbio mogućnost da njegova stranka u Zastupničkom domu državnog parlamenta podrži prijedlog hrvatskih stranaka oko izmjena izbornog zakona koje bi omogućile da Hrvati mogu birati člana BiH Predsjedništva i hrvatske izaslanike u Domu naroda.

“Mislim da je kolega Čović odveć tvrd pregovarač, da djeluje po načelu ‘sve ili ništa’, i da će na kraju dobiti ‘ništa’, kao i uvijek do sada”, rekao je Izetbegović, koji je i čelnik najveće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA), u intervju od petka za mostarski Dnevni list.

Pritom je taj bošnjački lider pojasnio kako je HDZ, zajedno sa strankama okupljenim oko Hrvatskog narodnog sabora BiH, objavio vlastiti prijedlog izmjena zakona koji ignorira presudu Sejdić-Finci o pravima manjina koju je donio Sud za ljudska prava u Strasbourgu.

Iznio je stav kako njegova stranka neće podržati izmjene izbornog zakona u Zastupničkom domu koje je nedavno usvojio državni Dom naroda.

“On (zakon) skoro izvjesno neće proći u Zastupničkom domu”, dodao je Izetbegović i istaknuo kako će opći izbori unatoč svemu biti održani u listopadu sljedeće godine.

Bošnjački član državnog Predsjedništva je, komentirajući dogovor oko krize u Mostaru u kojemu izbori nisu održani već devet godina, ocijenio da treba osigurati poseban status za manjinske Bošnjake uvođenjem funkcije dogradonačelnika, ili pak osigurati zaštitne mehanizme kod donošenja važnih odluka kao što je raspolaganje građevinskim zemljištem.

facebook komentari

 • Nada Jurinčić

  TI izetbegoviću neš dobit ISIL DRŽAVU i jamčim ti da će se BiH vrlo uskoro raspasti.Tada ćete pokušati oteti Hrvatima preostalu zemlju i pokušati prodor u HRVATSKU ka MIGRANTI.
  EU će vas u tome podržati.
  Zato RH VOJSKA Mora biti spremna spriječiti vaš migracijski val u Hrvatsku.To ste napravili i 93.

 • Istina

  Ne samo hrvatskom narodu u B i H, nego i cijelom hrvatskom narodu ne odgovara da se B i H raspadne. Raspadom B i H Srbija bi prvi puta od kada postoji prešla zapadno od Drine. Izdržali smo 1391 godinu. Izdržimo i ovih 9. Svijetski poredak u kojemu danas živimo će se raspasti prije ili kasnije. Mi Hrvati moramo spriječiti stvaranje unitarne B i H, kao i širenje Srbije zapadno od Drine.

 • Dusko Besenic

  Bakir, od oca mu Izmeta….pardon, Izeta :)))

 • Vladač

  Za toga idiota Ni-vrit-ni-mimo glede nacionalne pripadnosti, izgleda da postoji specifična krnja jugoslavija koja nije ni ona Miloševićeva bez Slovenije. Bakiroslavija bi očito obuhvaćala Federaciju BiH plus Neum minus Repiblika Srbska. Što je babi (Bakiru) miilo, to joj se i snilo.

  ZA HRVATSKU BEZ JUGOSLAVENA I BiH BEZ BAKIRAŠA!

 • Nada Jurinčić

  Realitet je drugačiji,nažalost! Pustili Srbiju priko Drine ili Arape na svoju granicu ili unitarizaciju -ne znam šta je gore.Nijedna od ovih varijanti nije dobra za Hrvate .Triba birat manje zlo-to je realnost.
  Muslimani BiH nisu jedinstven korpus,puno njih ne misli ka Bakir ali sudbina će im bit jedna.Nažalost.

 • Istina

  Manje zlo se bira na izborima, pa pogledaj u kojoj smo situaciji danas. Protiv svakog zla se treba boriti, bilo ono manje ili veće. Zlo je zlo.

 • Deja_vu

  Ovu sam ti opasnost onaj dan samo pokušao plasirati,nadam se da si sad svjestan , Bošnjaci su sad opasniji od Srba u BiH.

 • Maks

  Oni koji bi sve odjednom su politicki diletanti, zato i marginalci koje niko vise ne uzima ozbiljno.Naprijed se ide korak po korak koracima onoliko velikim koliko dozvoljava situacija, sve ostalo je nazadno i kontra produktivno.

 • bubnjar

  Slažem se. Ili sve, ili ništa.
  Dosadanjim kalkulacijama naših političara i tako smo gotovo sve izgubili.
  Probajmo biti hrabri i u miru, ne samo kad zagusti.

 • Istina

  Svjestan sam ja svega. Ratovao sam ja s njima. Kontekst mog i tvog pisanja nije bio isti. Ako ti nije jasno pročitaj još nekoliko puta, možda shvatiš.