Connect with us

BiH

Bakir Izetbegović: Hrvatska i Srbija dužne su nam milijarde KM

Objavljeno

on

Predsjednik SDA-a i stvarni prvi čovjek Bošnjaka u BiH Bakir Izetbegović dao je opširan intervju za portal Klix.

U njemu se ponovno istaknuo ratnohuškačkim porukama, prijetnjama Hrvatima kao i optužbama na račun Srba i Hrvata. Na početku je istaknuo da je vrijeme da Bošnjak bude gradonačelnik Mostara.

Na pitanje o mogućim blokadama HDZ-a na višim razinama vlasti ako dogovor u Mostaru bude protiv pobjednika izbora HDZ-a BiH, Izetbegović je otvoreno zaprijetio.

“Nadam se da Čović neće tako uvjetovati. Dovoljno je već bilo provokacija. Bošnjaci su ipak pet puta brojniji. Ne može jedan uvjetovati petoricu. Mi ćemo razbiti te okove i Čović se ne bi trebao tako ponašati – kazao je.

Opet je prozivao i Tuđmana, Šuška i Bobana, te slične njima da su htjeli etnički čiste teritorije u BiH i da su samo štetili Hrvatima. Također optužio je Srbiju i Hrvatsku da su dužni milijarde KM BiH zbog, kako tvrdi, uzurpacije zemljišta, imovine, dugovanja prema tvrtkama i slično.

Naglašava da se i Srbija i Hrvatska trebaju ispričati BiH zbog onoga što su uradili devedesetih godina ovdje.

Nažalost, u Izetbegovićevim porukama redovito nema mjesta suživotu. Uglavnom se sve svodi na ratnohuškačke, neutemeljene poruke koje neće donijeti nikakvu dobrobit ovoj zemlji niti njenim narodima, prenosi Večernji list

Bakir Izetbegović: Povratak ‘travanjskom paketu’ rješenje je za izborni zakon u BiH

 

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari