Bakir Izetbegović pao niz stepenice, zadobio povrede glave, ruke i noge

  0

  Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas je doživio nezgodu prilikom izlaska iz kuće.

  Uslijed pada niz stepenice zadobio je blaže povrede glave, desne ruke i lijeve noge.

  Nakon ukazane medicinske pomoći konstatirane su povrede lakše prirode, te je Izetbegović nastavio s obavljanjem redovnih poslova i aktivnosti.

  slikacTako je danas član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio delegaciju Udruženja porodica zarobljenih i nestalih osoba opštine Zvornik. Sastanku su prisustvovali i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović, kao i direktor Instituta za nestale osobe BiH Amor Mašović.

  Na sastanku su predstavnici žrtava rata zatražili podršku za intenziviranje ekshumacija i identifikacija, kao i pronalazak posmrtnih ostataka preostalih blizu 500 nestalih Zvorničana.

  Naglašena je i potreba završetka radova na uređenju Memorijalnog centra u Gornjoj Kalesiji, koji je posvećen stradalim žrtvama sa prostora opštine Zvornik. Takođe je aktuelizovan i problem održavanja memorijalnih centara širom BiH.

  Član PBiH Izetbegović je informisao porodice žrtava da su u Prijedlogu Budžeta institucija BiH, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, bila predviđena značajnija sredstva za ekshumacije i identifikacije, koji nažalost u konačnici Parlamentarna skupština BiH nije usvojila. S druge strane porodice su dobile obećanje da će u tekućoj godini federalno ministarstvo raseljenih osoba nastaviti s podrškom izgradnji Memorijalnog centra u Gornjoj Kalesiji i da će biti učinjeno sve da proces identifikacije pronađenih posmrtnih ostataka bude što efikasniji, saopšteno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

  klix

  facebook komentari