Bakir Izetbegović: Sankcije Dodiku neće izostati

2

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je u nedjelju kako će se Milorad Dodik i svi drugi koji su odgovorni za organiziranje referenduma u Republici Srpskoj morati suočiti s poljedicama tog protuustavnog i nezakonitog postupka.

Bakir Izetbegović, bošnjački član predsjedništva, je rekao novinarima u Sarajevu kako je referendum o danu RS-a koji je tijekom dana provođen na njegovu teritoriju eklatantan primjer kršenja Daytonskog sporazuma, ustava i zakona.

“Reakcija na to ne može se izbjeći”, kazao je Izetbegović, pojašnjavajući kako pri tom misli prije svega na pravosudna tijela Bosne i Hercegovine, ali i na međunarodnu zajednicu.

Izetbegović je konstatirao kako je Dodik upornim inzistiranjem na organiziranju referenduma kojega je zabranio Ustavni sud BiH sam sebe odveo u izolaciju.

Ponovio je kako je u pitanju inat no ovoga puta on prelazi sve granice dopuštenog, kazao je Izetbegović.

“Viđali smo to u zadnjih par desetljeća od strane srpskih i srbijanskih vođa i vidjeli smo kako se to završava. Ovo nije prvi iracionalni inat. Ti ljudi vuku konopac dok ne pukne, a onda naravno padnu na leđa”, zaključio je Izetbegović.

facebook komentari

  • EMINƎM

    obustavi mu sarajevske suhe i svježe svinjske polovice, čvarke i svinjski mrs, nek crkne, 😉

  • Tyrex Rex

    Jutros oko 10 sati izvedena je tajna akcija SIPE u kojoj je uhapšen član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. Prema prvim informacijama iz SIPE Izetbegović je uhapšen jer nije prikazao svu imovinu koju posjeduje kao i za nelegalno postavljanje svoje supruge Sebije u UKC Sarajevo

    Komentar je satiričnog karaktera ,a hapšenje kriminalne familije Izetbegović se može očekivati uskoro jer politička snaga ovog Bosanskog firera slabi