Connect with us

BiH

Bakir Izetbegović ugostio ‘generale’, oni poručili: ‘Stavljamo se na raspolaganje institucijama BiH’

Objavljeno

-

Foto: arhiva

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se u četvrtak s predstavnicima Udruženja generala Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SDA.

Na sastanku je razgovarano o političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s posebnim fokusom na jednostrane postupke vlasti RS kojima se, kako se navodi u priopćenju, podriva Daytonski mirovni sporazum te ugrožavaju mir i stabilnost.

Zajednički je istaknuta važnost pružanja institucionalnog odgovora na aktualne izazove i prijetnje s kojima se država suočava te jačanja kapaciteta državnih institucija. Predstavnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine su naglasili da se u punom kapacitetu stavljaju na raspolaganje institucijama Bosne i Hercegovine.

Upoznali su Izetbegovića s namjerom da se u idućem periodu sastanu s predstavnicima svih probosanskih političkih stranaka. Izetbegović je pozdravio poziv Udruženja generala Bosne i Hercegovine za uspostavljanje jedinstvenog političkog fronta svih probosanskih parlamentarnih stranaka po pitanju zaštite interesa države Bosne i Hercegovine.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Udruženja generala Bosne i Hercegovine Rizvo Pleh, zamjenik predsjednika Sulejman Vranj, generalni sekretar Sadik Klinić, generali Džemal Merdan, Nedžad Ajnadžić, Ismet Alija, Enes Huseinović i Mustafa Polutak te predsjednik Zajedničke komisije za obranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Asim Sarajlić.

Skandal – U Bužimu paravojno orgijanje uz islamističke povike

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari