Connect with us

Najave

Baldasar najavio kandidaturu za Predsjedništvo i Glavni odbor SDP-a

Objavljeno

-

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar najavio je u subotu da će se na sljedećim unutarstranačkim izborima u SDP-u kandidirati za stranačko Predsjedništvo i Glavni odbor SDP-a, a predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću poručio je da ima “platformu za razgovor, ukoliko on to želi”
[ad id=”68099″]
Ivo Baldasar je na novogodišnjem druženju s Koordinacijom udruga borbenih postrojbi i stradalničkih udurga Grada Splita na Voćnom trgu novinarima otkrio i da su ga nakon njegovog javnog istupa, u kojem je vodstvo SDP-a pozvao na ostavke zbog izbornog neuspjeha, mnogi kontaktirali. Nazvalo ga je, kaže, mnogo ljudi, među kojima je bilo onih koji su ga pristojno kritizirali te mu govorili da se ne slažu s njim, dok ga je dvoje, troje napalo na neprimjeren način.

Velika većina ljudi iz stranke je zbunjena,  iako me načelno podržavaju. Uskoro ću to morati malo razjasniti u stranačkim okvirima, premda sam i sam iznenađen reakcijama. Izrekao sam političku abecedu: onog trenutka kad se izgube izbori, rukovodstvo bi trebalo dati ostavku i pripremiti stranku za unutarstranačke izbore na kojima se mogu ponovno kandidirati ukoliko to žele, a članstvo potom odlučuje o sudbini rukovodstva. To su demokratski običaji i time što sam rekao nisam nikoga uvrijedio. Reakcije su me iznenadile, no, kada sam malo promislio, vidio sam da me to i nije trebalo iznenaditi – ustvrdio je gradonačelnik Baldasar.

Obersnel ga najviše razočarao

SDP je, kaže,  socijaldemokratska stranka, a demokracija podrazumijeva cijeli niz stvari pa tako i slobodu govora, bez ponovnog uvođenja verbalnog delikta, gdje svatko ima pravo svakoga kritizirati, ali ne i vrijeđati. Najviše ga je razočarao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je, kako dodaje, reagirao na vrlo neprimjeren način indirektno ga nazvavši štakorom. Spomenuo je i ministra unutarnjih poslova u tehničkoj vladi Ranka Ostojića koji je pak njegov javni poziv na ostavke komentirao na svom Facebook profilu. Na upit novinara je li ga uvrijedilo mišljenje predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je o njemu kazao da ne zna o kome se radi i da je otišao nekim svojim putem, Baldasar je odgovorio da je izrazio svoje mišljenje na koje ima pravo, da ga nije uvrijedio i da imaju platformu za razgovor ukoliko Milanović to želi.

Iznenadila me Milanka Opačić koja me pozvala da napustim stranku, no zašto bi ja to napravio? Ne vidim zbog čega? – upitao je Baldasar.  Potvrdio je da će se na sljedećim unutarstranačkim izborima u SDP-u kandidirati za neko od čelnih mjesta, ali da to “sigurno neće biti mjesto za predsjednika stranke” jer ga to nikada nije interesiralo. Kandidirat će se za Predsjedništvo i za Glavni odbor, najavljuje.  Baldasar drži da se socijaldemokrati moraju odlikovati tolerancijom, da sa svima komuniciraju i sve razumiju.

– Mi se u Splitu sigurno međusobno možemo razumjeti. Sigurno je da nismo ideološki na istim stranama. Ne treba se vraćati u povijest. To zaista nikome ne treba – zaključio je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari