Pratite nas

Vijesti

Balvan revolucija na velikobošnjački način – Demonstracije su u cijelosti uperene protiv Hrvata

Objavljeno

na

Provrio je i ključa vrući bosanski lonac. Nakon dva desetljeća loženja vatre, svim i svačim, ne obazirući se ni na koje norme dozvoljenog i nedozvoljenog, mirnog i slobodarskog, ratnici su spremni za ponovni hod u ubijanja, progone i etnička čišćenja. Ne može stati na pola puta. A Dayton je za beha ratnike samo pola puta do konačne tajne beogradske podjele Bosne i Hercegovine. I stoga prosvjedi koji su prokuhali bosanski lonac, nisu slučajnost. Oni su plan onih koji Bosnu i Hercegovinu vide kao „Jugoslaviju u malom“, što potvrđuju i ovi neredi koji imaju velikih sličnosti sa srpskim neredima pred početak velikosprske agresije na nesrpske republike.

 Arhiv-Federacije-BiH

Arhiv BiH nakon “spontanih” demonstracija

[dropcap]P[/dropcap]rokipio je dva desetljeća potpaljivani bosanski lonac u gradu za kojeg su, zagovornici „jugoslavije u malom“ govorili da je uzor multinacionalne, multikonfesionalne, i multikulturalne Bosne i Hercegovine. Tvrdilo se, naravno lažno, da je zbog tog sadržaja i najrazvijeniji grad u BiH, grad budućnosti. A prosvjedi, koji su dio opasnog plana zamrzavanja daytonske nepravde, potvrđuju da je Tuzla, uz sav taj lažni multi sadržaj, zapravo, grad multiproblema, što je stvarnost na razini cijele nakaradno ustrojene, nepravdom, laži i mržnjom održavane Bosne i Hercegovine.

Što je pravi razlog tih, već sada krvavih i rušilačkih prosvjeda „multietničkog“ grada i tko je početna a tko posljednja žrtva tih planskih, sarajevskih ili neki izvana demonstracija u Bosni i Hercegovini? Glad, siromaštvo, nezaposlenost, samo su dijelom razlog tog bunta, zato što su i glad, i siromaštvo, i nezaposlenost, planski dvadesetogodišnji proces političko-vjerskog vodstva brojnijega bošnjačkog naroda. Budući da je ta nametnutost gotovo normalnost u Bosni i Hercegovini, s kojom se, na žalost, bošnjački narod i pomirio zbog vrjednote cilja kojeg im vodstvo obećava, unitarna, etnički i vjerski čista muslimanska Bosna i Hercegovina, za te prosvjede bi se moglo reći da su put do toga obećanog cilja. A sredstvo kojim se dolazi k njemu su prosvjednici. Scenariji i slike kakve su se viđale u početku, a kasnije i tijekom raspada Jugoslavije. Podsjećaju ovi beha prosvjedi stoga na velikosrpsku „balvan revoluciju“ u Hrvatskoj, a današnja Bosna i Hercegovina na Jugoslaviju. Umjesto „balvan revolucije“ danas u BiH imamo neki oblik „bošnjačke revolucije za prošlost“, ili „balvan revolucija na bošnjački način“.

Mediji javljaju da glavni razlog demonstracija siromaštvo. A koji je to grad danas u Bosni i Hercegovini sit i bogat? U kojem to beha gradu mladi imaju posao, a uz to malobrojniji narod sigurnost. Ako je cijela Bosna i Hercegovina nakaradno ustrojena, a jest, i to odgovara planerima ovih prosvjeda i dobitnicima u Daytonu, onima koji imaju svoje entitete, kako da bude neki njen grad multi i europski uređen. Ako je cijela Bosna i Hercegovina pokradena, ukradena i rasprodana, a jest, koje prodao i pošto islamskim zemljama Zeničku Željezaru, gdje u toj zemlji naći posao, mir i sigurnost. Te vrjednote ne postoje u zemlji koja je ostavljena „u amanet“ prošlosti.

Umjesto mira, sigurnosti, i posla, narodu se nameće, uvozi, „islamska ideologija“, koja je posve strana i beha prostorima, i euromuslimanima. Grade se džamije i islamski vjerski objekti, najvjerojatnije i od novaca prodane Zeničke Željezare, umjesto tvornica i radnih mjesta. Kako to da bošnjački narod nije izašao na ulice kada su prodavane beha tvrtke, najviše, gotovo sve, muslimanskim „investitorima“ iz islamskih zemalja, i pitao za svoju budućnost u rasprodanoj Bosni i Hercegovini.

I stoga je teško vjerovati da je razlog rušilački prosvjeda u gradovima s bošnjačkom većinom, siromaštvo i pljačka. Kod prosvjednika i na njihovim transparentima vidljivi su znaci politike, iste onu koju zagovaraju bošnjačke političke i vjerske partije i udruge. Traže ukidanje županija, što je zapravo centralizacija i unitarizacija toga dijela Bosne i Hercegovine. Sve se čini da se prosvjedi prenesu i u gradove s hrvatskom većinom, gdje bi došlo do fizičkoga nacionalnog sukoba u kojem bošnjačka strana vidi priliku osvajanja vlasti i progon Hrvata.

kamenjar

[dropcap]O[/dropcap]vi bošnjački prosvjedi u gradovima s bošnjačkom većinom imaju velikih sličnosti s prosvjedima u islamskim zemljama, koji zapravo i nisu socijalne naravi, već jedan proces etničkog čišćenja kršćana u tim zemljama. Nije li se to planski prenijelo i u Bosnu i Hercegovinu i nije slučajno započelo u multinacionalnoj Tuzli. Zar je slučajno u širenju prosvjeda u Sarajevu spaljena zgrada Arhiva BiH i sva austrougarska građa, dakle hrvatska, i povijest tog vremena u Bosni i Hercegovini. Zasigurno nije. I to govori o dobro isplaniranim političkim ciljevima i planera i prosvjednika, uništenja svega što je europsko, što je kršćansko, naprosto svega što je nemuslimansko u tom dijelu Europe.

Na jednom transparentu je ispisano i ime planera i cilj prosvjeda i nacionalna pripadnost prosvjednika i budućnost Bosne i Hercegovine. Tamo je ispisano sve ono što već dva desetljeća pokušava nametnuti bošnjačka strana. Naime, na transparentu se čita: „Nisam ni Bošnjak, nisam ni Srbin, nisam ni Hrvat, ja sam građanin“. Baš tako ja sam građanin, piše jedan od prosvjednika koji ruši i spaljuje svaki trag europejstva u Bosni i Hercegovini.

A tko su ti „građani“ pa to je bilo znano i prije ovih prosvjeda. Zbog toga i nisu bili potrebni prosvjedi. Građani ne ruše ni svoje ni tuđe. Zar su onda ovi rušitelji europejstva i europskih tragova građani? Koji i čiji građani. To su sredstva radikalnih bošnjačkih partija i vjerskih organizacija za osvajanje BiH i njezino radikalno islamiziranje. To „građanstvo“ je politika muslimansko-bošnjački političkih stranaka SDA i SDP-a, koje i jesu planeri ove „balvan revolucije na muslimanski način“. Prijelaz prosvjednika iz istočnoga u zapadni Mostar i paljenje zgrade Vlade HNŽ-a, Doma HDZ-a BiH, te automobila na cesti jasna je poruka i planera i prosvjednika.

Biti „građanin“ u Bosni i Hercegovini znači biti protiv demokratiziranja, regionaliziranja, europeiziranja i entitetiziranja. To pak znači biti za ukidanje županija, biti za centralizaciju, unitarizaciju i islamizaciju federalnog dijela. Zbog toga se prosvjedi i ne prenose na teritorij Republike srpske, iz čega se iščitavaju i muslimansko-srpski tajni beogradski pregovori diobe Bosne i Hercegovine. Biti „građanin“ u zemlji konstitutivnih i suverenih naroda, Bošnjaka, Srba i Hrvata, znači biti za muslimansku Bosnu i Hercegovinu, za onu istu za kakvu su se borili i danas bore mudžahedini, kao i onih koji su ih i doveli u tu zemlju. „Građanin“ je lažni omotač radikalnih islamskih boraca, istih onih koji u Mostaru pale hrvatska politička znakovlja i zgrade u kojima se to nalazi. „Građanin“ je maska ispod koje se kriju bošnjački unitaristi dimenzija Izetbegovića, Cerića, Lagumdžije, koji nikako ne mogu prihvatiti europski uređenu Bosnu i Hercegovinu sa svim njezinim bogatstvima u različitostima i posebnostima. Biti građanin u Bosni i Hercegovini znači bošnjačko biranje hrvatskih predstavnika u institucijama vlasti.

Ako je građanin rušitelj svega europskog i zapadnog, kulturnog i povijesnog, po onome što se vidjelo u osvajačkom pohodu unitarista, tada je jedini način zaustavljanja te agresije u diobi Bosne i Hercegovine na njezine nacionalne sastavnice. Tada bi se vidjelo koliko uistinu ima onih europskih građana i onih bosanskohercegovačkih. Tada ih u bošnjačkom entitetu ne bi bilo niti jednog, svi bi bili ono što i jesu ili Muslimani ili Bošnjaci. I to je normalno, to je europsko slobodno izjašnjavanje onoga što jesi. Iza građanina Cerić, Lagundžija, Izetbegović i svi drugi planeri ovoga osvajačkog agresorskog bošnjačkog pohoda na Hrvate u Federaciji BiH, kriju se radikalni islamisti, mudžahedini i džihad ratnici, oni koji su počinili strašne zločine etničkog čišćenja u građansko-konfesionalnom sukobu, poglavito u Središnjoj Bosni.

Da je ova „bošnjačka balvan revolucija“ uistinu planirani agresorski pohod na osvajanje Federacije, najbolje govori činjenica kako je on krenuo samo dan poslije što se u sjedištu Europske unije raspravljalo o novom, pravednijem, federalnom ustroju Bosne i Hercegovine. A takav ustroj Bošnjacima ne odgovara, njihov cilj je osvajanje Federacije i njezino uređenje na način kako je uređena i genocidna tvorevina Republika srpska, u koju zbog sličnosti kako sada, tako i u budućnosti i ne pokušavaju umarširati i prosvjedovati. Stoga je ovo pravo vrijeme europskoga i američkog uključenja u novo uređenje federalnog ili konfederalnog Bosne i Hercegovine.

Jedan od zahtjeva „građana“ je: „Izgradnja bosanskohercegovačkog građanskog identiteta umjesto identiteta narodnosti“. To ih otkriva da su produžna ruka bošnjački unitarista. To bi morao biti razlog za sazivanje Daytona II. koji bi poništio nepravdu Daytona I. i uredio Bosnu i Hercegovinu kao konfederalnu zajednicu bošnjačkih, srpskih i hrvatskih županija uokvirenih u međunarodno priznatim granicama Bosne i Hercegovine.

Vinko Đotlo

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Dodijeljeno 90 ugovora u stipendiranju darovitim i potrebitim studentima Sisačke biskupije

Objavljeno

na

Objavio

Biskupijska zaklada “Fra Bonifacije Ivan Pavletić” i ove godine dodijelila je, na tradicionalnom susretu stipendista i prijatelja, 90 ugovora u stipendiranju darovitim i potrebitim studentima s područja Sisačke biskupije.

Ugovore im je u subotu 9. prosinca uručio sisački biskup Vlado Košić, a uz biskupa susretu su nazočili i ravnatelj Zaklade dr. Domagoj Mosler, te prijatelji zaklade: generalni vikar biskupije mons. Marko Cvitkušić, kancelar preč. Janko Lulić, europarlamentarka Marijana Petir, akademik Josip Pečarić, Anto Kovačević, Davor i Željka Vrbanek, Tomislav i Linda Kršnjavi, Tonka Jozić Novinc, Slaven Novinc, Petar Lovrić, Marija Pešun i Ivana Vujić.

Na početku sve okupljene je pozdravio ravnatelj Zaklade dr. Mosler podsjetivši da je ovo osma godina djelovanja Zaklade te kako je već na samome početku ponovne uspostave biskupije, biskup Košić prepoznao vrijednost ulaganja u znanje i mlade u ključnom trenutku njihova života.

Mosler je rekao i kako se broj stipendista kroz ove godine utrostručio te kako se osjeća da ima sve više potrebnih. „Doista nije bilo lako povjerenstvu izabrati između 160 prijava koje su ove godine pristigle, te preporučiti biskupu najbolje kandidate za stipendiste. Mislim da smo to dobro učinili, a vi ste najbolji među kandidatima i ja vam čestitam na tome.

Čestitam vam i što ste dovoljno hrabri da svaki dan donosite odluke koje će poboljšati vaš život. Vi ste se u svom mladom životu uspjeli izdići iznad prosjeka i krenuti ozbiljno u ostvarivanje svojih životnih ciljeva, a mi smo kroz Zakladu tu da vam pomognemo u tome“, poručio je okupljenim stipendistima ravnatelj.

U ime ovogodišnjih stipendista okupljenima se obratila studentica Tihana Čulinović zahvalivši svima koji pomažu, a osobito biskupu Košiću. „Osim financijske potpore Zaklade, koja uvelike olakšava naše školovanje, kao mladi akademski građani svjesni smo da smo kao stipendisti zadobili vaše povjerenje što nas dodatno motivira za kvalitetan rad i uspjeh. Radujemo se danas biti ovdje, ali također osjećamo dužnost biti još uspješniji studenti i ljudi, na vašu i našu radost.

Hvala vam što ste prepoznali potencijal nas mladih studenata i što ulažete u naše obrazovanje. Iz stečenog će znanja niknuti i djela. Do ostvarenja našeg punog potencijala tisuće je malih koraka. Hvala vam što činite uporište da i mi ostvarimo svoje talente i tako gradimo svijetlu budućnost sebi i drugima. Vaša velikodušnost uvijek će nas poticati da budemo primjer i ruka pomoći bližnjima, a vaša djela naučiti će nas prepoznati potrebite“.

U ime prijatelja Zaklade stipendiste je pozdravila europarlamentarka Marijana Petir zaželjevši im uspješnost u školovanju. „Ozbiljno shvatite tu priliku koja vam je dana, priliku da se obrazujete. Smatram da bi to pravo trebali imati svi i da ekonomska situacija u obitelji ne bi smjela biti prepreka ničijem obrazovanju.

Prije svega zbog toga što obrazovanje daje mogućnost za izvrsnost, a bez izvrsnih ljudi na radnim mjestima teško da ćemo kao država i kao narod ići naprijed. Zato smo mi prijatelji sretni što imamo priliku sudjelovati i pratiti vas na vašem obrazovnom i životnom putu. Vjerujem da ćete jednog dana kad završite studij i kad dobijete svoje radno mjesto imati priliku osvrnuti se oko sebe i primijetiti da postoje neki mladi pametni ljudi koje treba podržati te da ćete bez sumnje donijeti takvu odluku i nećete se pokajati, kao što nismo ni mi“, poručila je Petir.

Na kraju je okupljene pozdravio biskup Košić zahvalivši svim prijateljima Zaklade što financijski, moralno i svojim autoritetom podupiru njezin rad. Biskup je istaknuo i kako je u biskupiji doista mnogo potrebitih pa osim ove Zaklade tu je i Caritas, pučka kuhinja, Vrtić sv. Marije Magdalene i Zaklada „Sluga Božji kardinal Franjo Kuharić“ koja ima na brigu obitelji s više djece. „Budite vrsni u svome znanju i poslu. To darujte našoj Domovini“, poručio je biskup mladima nakon čega im je i uručio ugovore o stipendiranju.

Susret je zaključen glazbenom zahvalom koju je na klaviru izveo stipendist Antonio Ceković, student Glazbene akademije u Zagrebu.

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Josip Borić: Maras je ‘glavni hejter ove Vlade’ s razinom palanačle politike bez cilja

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski sabor današnje zasjedanje nastavio je zahtjevima za stankom.

Željko Glasnović (nezavisni zastupnik) tražio je stanku jer želi govoriti o hrvatskoj dijaspori, Goran Aleksić (Živi zid i SNAGA) o arbitraži u Washingtonu koju su banke pokrenule protiv RH u kontekstu prakse sudova u Hrvatskoj i Europskoj uniji, Kažimir Varda (klub Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika) želi govoriti o zbrinjavanju mulja od obrade urbanih otpadnih voda, Gordan Maras (SDP) o netransparentnosti i nelogičnom djelovanju Vlade RH, Marko Vučetić (nezavisni zastupnik) želi govoriti o značaju i poštivanju ljudskih prava, Marija Puh (HMS) želi govoriti o novostima u strukovnom obrazovanju, Goran Dodig (HDS, HDSSB, HSLS) želi govoriti o aktualnoj političkoj situaciji i ponašanju u Saboru, Branko Bačić (HDZ) želi govoriti o aktualnoj političkoj situaciji.

Maras je istaknuo da je Hrvatska u nikad goroj situaciji, gotovo svakodnevno se suočavamo s nekom aferom, pucamo po šavovima, raspadamo se, a HDZ je bahatiji nego za vrijeme Ive Sanadera.

Imamo preko 300.000 blokiranih, ljude tjeraju sa njihovih nekretnina, a sa druge strane Vlada kupuje 2 blindirana Mercedesa za 12 mil. kn. U isto vrijeme Vlada HDZ-a i Andrej Plenković dižu povlaštene mirovine za 500, 600 kn, a sa druge strane minimalac u RH u isto to vrijeme diže za 130 kn i šalje vrlo važnu poruku – puno nam je važnije dići povlaštene mirovine nego ljudima osigurati dostojanstven život.

Hrvatska jedina zemlja u EU-u koja stimulira poslodavce sa manjim doprinosima ukoliko prijave ljude na minimalnu plaću, naglasio je.

Josip Borić je za Marasa izjavio da je ‘glavni hejter ove Vlade’ s razinom palanačle politike bez cilja, rezultata, bez ikakve vizije. Pokušao sam shvatiti smisao ovoga što je rekao, ali nisam uspio. Čija se vlada raspala u aferama? SDP-ova. Sjetimo se, afera Spačva, Mali biskviti. To je bila samo jedna afera u nizu, rekao je Borić.

Pitao je Marasa je li odlaskom u oporbu izgubio dio pamćenja, pozivajući se na njegovo obećanje da će otvoriti 50.000 radnih mjesta, dok ih je čak 80.000 zatvorio.

Glasnović: Izvandomovinska Hrvatska trpi najveću diskriminaciju, a najviše novca šalju u Hrvatsku (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari