Connect with us

Komentar

BANAC: ‘Čestitam, bilo je krajnje vrijeme da se to učini’

Objavljeno

-

tito_bista

Bista i slike Josipa Broza Tita od jučer više nisu u Predsjedničkom uredu na Pantovčaku.

Na taj je način predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ispunila obećanje iz predizborne kampanje kada je obećala da će u slučaju pobjede maknuti Titovu bistu.

Uz Titovu sliku i bistu, u Muzej Hrvatskog zagorja i rodnu kuću Josipa Broza u Kumrovcu prenijet će se još stotinjak darova: posuđa, ukrasnih i egzotičnih predmeta, lampi, noževa za tokarski stroj, zapisnik s Bombaškog procesa na kojemu je Tito osuđen na višegodišnji zatvor te dvadesetak albuma s fotografijama nekadašnjeg šefa države i Partije.

TVRTKO JAKOVINA:Dubrovnik, 07.05.2014 - Predavanje Tvrtka Jakovine i otvorenje izlozbe u Sveucilisnom kampusu Bojim se da će bista stajati u skladištu, jer Muzeji Hrvatskog zagorja nemaju adekvatan prostor. Predsjednici će sad biti lakše preseliti u Visoku, neće nositi teret biste. Nadam se samo da si je ostavila bar poneku knjigu s Titovom biografijom, ne bi bilo naodmet da povremeno zaviri u nju.

Zagreb, 12.11.2014 - Udruga stopostotnih HRVI I. skupine i HHO odrzali su konferenciju za medijePOVJESNIČAR I PUBLICIST IVO BANAC : ‘Čestitam, bilo je krajnje vrijeme da se to učini’ Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović mogu samo čestitati na ovom potezu. Bilo je stvarno krajnje vrijeme da se bista Josipa Broza Tita makne iz predsjedničkog ureda na Pantovčaku, zar ne?

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari