Connect with us

Istaknuto

Banac: Tipičan ispad za Milanovića, no neće doživjeti naročit uspjeh

Objavljeno

-

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici kandidat Domoljubne koalicije i Mosta akademik Željko Reiner izabran je za predsjednika Sabora sa 88 glasova zastupnika. O novom predsjedniku Sabora i reakcijama na njega komentirao je za direktno.hr povijesničar Ivo Banac.

[ad id=”93788″]

“Ja mislim da je sve prošlo pozitivno, nije bilo nikakvih trzavica što se moglo pretpostaviti od nekih ranijih izjava Zorana Milanovića. Ova sjednica je prošla mirno u nekoj pomirljivoj atmosferi jer su bile razlike kod prihvaćanja Reinera”, rekao je.

Komentirao je i govor novog predsjednika Sabora.

“Mislim da je njegov govor bio pomirljiv, bio je odgovarajući. No, nisam pretjerano oduševljen idejom da se vraćamo na ime Državnog sabora jer mislim da je to potpuno nepotrebno, ali sam imače potpuno zadovoljan”, naglasio je Banac.

Osvrnuo se i na burne napade na saborsku većinu koje su i dolične karakteru Zorana Milanovića.

“Ne bi se reklo na onome što se danas dogodilo, možda on želi neke druge načine borbe. U parlamentu nema mjesta za borbe, to je prikladan ispad karakterističan njegovom ponašanju”, jasno je karakterizirao bivšeg premijera.

Dao je i komentar za direktno.hr na Petrovu reakciju na Milanovićev ispad koji je Banac karakterizirao ‘karakterističnim njegovom ponašanju’.

“Petrov je s razlogom ljut za razne manevre koji su doveli do krize uz suradnju SDP-a i Mosta, ima pravo tako komentirati. Nije ovo trenutak za bespredmetne ispade. Nešto tipično za Milanovića, no neće doživjeti neki naročiti uspjeh u ovom trenutku”, zaključio je Banac.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari