Connect with us

Bandić: Razmišljam o Pantovčaku (Video)

Objavljeno

-

ZAGREBAČKI i osječki gradonačelnici, Milan Bandić i Ivica Vrkić, gostovali su večeras u emisiji “Bujica” na Osječkoj televiziji.[su_spacer]

Milan Bandić najavio je svoju potencijalnu kandidaturu na predsjedničkim izborima.

Milan-Bandic_reference“Na predsjedničkim izborima ću sudjelovati na tri načina. Jedan način je podrška već deklariranim kandidatima. Vidjet ćemo hoću li se i sam kandidirati. Na prošlim izborima bio sam u drugom krugu. Nisam ja to zaboravio. Obišao sam čitavu Hrvatsku”, odgovorio je Bandić na pitanje hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima.

Vrkić i Bandić komentirali su i navode o mogućem formiranju nove političke opcije koju bi uz njih dvojicu trebali predvoditi i Radimir Čačić i Ivan Jakovčić.

“Drago mi je da se Čačić vraća na političku scenu. Što se tiče parlamentarnih izbora, ja tako daleko još uvijek ne razmišljam”, kratko je rekao Vrkić.

“Kad smo se Čačić i ja sastajali pili smo kavu. Želim mu puno sreće u daljnjoj političkoj karijeri. Dijeljenje fotelja po stranačkom ključu je potrošeno. Ljudi će na parlamentarnim izborima odlučiti. Vidjet ćemo je li budućnost Hrvatske u dijeljenju fotelja po stranačkom ključu ili u našoj stručnosti. Ako do toga dođe, spreman sam stati na čelo te kolone”, rekao je Bandić.

Dan ranije zagrebački gradonačelnik po pitanju parlamentarnih i predsjedničkih izbora bio je puno izričitiji.

“Došlo je vrijeme da netko tko je nešto napravio u životu, tko nije hit, da pokuša nešto napraviti i na nacionalnoj razini. Ako sam od Zagreba uspio stvoriti europsku hrvatsku metropolu onda sam po modelu Zagreba spreman stvoriti europsku Hrvatsku”, rekao je Badić.

Gradonačelnici su komentirali i aferu ZAMP-HRT.

“Neka institucije rade svoj posao, ja vjerujem u trodiobu vlasti. Trebamo imati nultu stopu tolerancije prema svim nepodopštinama”, rekao je Bandić.

Vrkić je na istu temu rekao da je potpisao jedan aneks, a njegovi pravnici su mu rekli da tako nalaže zakon. “Ne mogu vjerovati da nitko dosad nije pokrenuo inicijativu u Saboru da se taj zakon promijeni”.

Milan Bandić komentirao je i Josipovićeve komentare na račun Kolinde Grabar Kitarović koje su iz udruge B.a.B.e. procijenili seksističkima.

“To je tek početak u kampanji koja tek slijedi. Nisam slušao što je rekao, niti sam odvjetnik i zaštitnik Josipovića ili HDZ-ove kandidatkinje. Već se unaprijed rade neki spinovi, ankete, fešte. Što se tiče njegove izjave ticala se toga da je sve izjave davao Tomislav Karamarko. To je tek početak”, zaključio je zagrebački gradonačelnik.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari