Connect with us

Politika

BANDIĆ: Je li demokracija da se čovjeka sudi bez dokaza? Pa gdje živimo? Je li ovo Sjeverna Koreja?

Objavljeno

on

isječak

Na konferenciji za medije u srijedu gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić rekao je da mu nije jasno kako bi netko mogao dati suglasnost za GUP, a onda glasati protiv njega.

“Onaj koji je za razvoj grada, glasat će za donošenje GUP-a, onaj tko nije za razvoj, neće glasati. Rekao sam vam tko će sigurno glasati za. Baš sam posebno inspiriran, idem sa svjedočenja za kolegu. Ako je Ministarstvo dalo suglasnost za GUP bez amandmana, onda je vaše pitanje za nekog drugog”, rekao je Milan Bandić na konferenciji za medije u Uredu gradonačelnika i dodao:

“Nismo trebali onda dobiti suglasnost. Kako možete dati suglasnost, a biti protiv GUP-a. Ne samo suglasnost, nego i uvjete za taj isti zagrebački Manhattan.”

Osvrnuo se na kritike koje dobiva na račun GUP-a. Nazvao ih je “ubodom komarca” u odnosu na ono što je dosad pretrpio.

“Je li demokracija da se čovjeka sudi bez dokaza? Da se proglašava ljudima krivim prije nego sud donese pravorijek? Pa gdje živimo? Je li ovo Sjeverna Koreja? Do zadnjeg dana ću raditi svoj posao i neću dozvoliti zaustavljanje grada Zagreba”, rekao je Bandić.

Komentirajući štrajk radnika u sanitetskom prijevozu, rekao je da je grad osigurao sve da se posao odvija kako treba.

“Jučer sam primio g. Majetića, predsjednika sindikata, i zagrebačkoj javnosti smo obznanili da ministarstvo nakon tri godine konačno riješi taj problem i izjednači koeficijente hitnog i sanitetskog prijevoza. Ubiremo plodove neefikasnosti ljudi koji nisu riješili problem, ali siguran sam da ćemo ga u roku od tri do deset dana riješiti.”

Na pitanje o smjeni ravnatelja bolnice Srebrnjak, rekao je da nikad nije imao “svog ravnatelja”, svog favorita, te da je Upravno vijeće otvorilo natječaj na koji su pristigle četiri ponude. U zakonskom roku vijeće će donijeti odluku, rekao je.

“Ako dobijem poziv, odazvat ću se”, komentirao je poziv za inauguraciju novog predsjednika RH Zorana Milanovića.

Što se tiče otpada, to što ima Zagreb, nema nijedan grad u Hrvatskoj, smatra Bandić.

“Smanjili smo odvoz otpada na Jakuševec za 11%. Zadnjih šest godina od 386 tisuća tona na Jakuševec smo odvezli 205 tisuća tona. Imamo najmoderniji pročišćivač voda, a imamo i pripremni natječaj za treću sastavnicu pročišćavanja – kemijsku. Dao sam nalog Čistoći – reda će na zagrebačkim ulicama biti i već ga ima, ja osobno to koordiniram”, rekao je zagrebački gradonačelnik i istaknuo:

“Ja sam koordinator za čistoću grada i za sve što ne valja, ja sam kriv, preuzimam direktnu odgovornost. Javno se ispričavam svima koje sam prisiljavao da idemo gledati kuće, neću provjeravati odvaja li netko otpad, vjerujem da to radite kao i ja. A oni koji ne rade, pozivam ih da počnu jer od 1. ožujka svi oni koji na reciklažno dvorište donesu metal, plastiku, bilo koji materijal za recikliranje, dobit će markicu i bit će im umanjena cijena odvoza otpada.”, prenosi N1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari