Connect with us

Hrvatska

Bandić: Ne zamjeram HDZ-u na amandmanima, mene nitko nije prevario

Objavljeno

on

isječak/hrt

Danas se održava sjednica zagrebačke Gradske skupštine. Na predloženom dnevnom redu su 44 točke, a najvažnija je šesta – izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba (GUP), predlagatelja gradonačelnika Milana Bandića, te 38. točka – prijedlog oporbenih gradskih zastupnika o raspisivanju lokalnog referenduma o izmjenama i dopunama GUP-a.

Pred Skupštinom održava se prosvjed protiv Bandića koji je u Skupštinu došao okružen zaštitarima, a kasnije se kratko obratio novinarima.

“Amandmani su sastavni dio procedure. Ako su predloženi amandmani u skladu sa zakonom, bit će podržani. Mogu reći da me ne zanima čiji je amandman. Svaki amandman koji je sukladno propisima, prihvatit ćemo”, rekao je Bandić i dodao da ne zamjera HDZ-u na amandmanima.

“Ne zamjeram HDZ-u na amandmanima. Mene nitko nije prevario. GUP će biti usvojen sukladno zakonu.”

Istaknuo je i da suradnja s HDZ-om nikad nije bila upitna: “Suradnja s HDZ-om nikad nije bila upitna s naše strane. Radimo zajedno za Zagreb, a na državnoj razini projekte od interesa svih građana.”, rekao je Bandić.

Podsjetimo, na sjednici Skupštine danas će se raspravljati o izmjenama Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba (GUP), koje, kako navode, sadrže prenamjene zemljišta za “Bandićev Manhattan”, povećavaju izgradnju u donjogradskim blokovima i povećavaju promet u središtu gada, a ne odgovaraju na goruća pitanja poput prilagodbe klimatskim promjenama, određivanja zone za izgradnju javnih stanova, a nemaju bilo kakvu viziju istinskog razvoja grada u interesu njegovih stanovnika.

Jučer je zagrebački HDZ odlučio da će podržati izmjene GUP-a ako se prihvati njihovih 15 amandmana. S HDZ-om, Milan Bandić ima većinu u zagrebačkoj Skupštini.

S obzirom na amandmane HDZ-a danas sigurno neće biti glasanja o GUP-u jer se o tim amandmanina treba očitovati i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja što će cijelu proceduru odužiti najmanje mjesec dana, prenosi N1.

Zagrebački HDZ ulaže 15 amandmana na izmjene i dopune GUP-a

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari