Pratite nas

Politika

Bandić oporbi: Dezinficirat ćemo ulice kad završite s performansom

Objavljeno

na

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je u četvrtak oporbenim zastupnicima, koji su sjednicu Gradske skupštine koja se održava online pratili sa stolica iznesenih na Trg sv. Marka, da će počistiti i dezinficirati ulice kad završe s performansom.

Anka Mrak Taritaš (Glas) spočitnula je gradonačelniku na aktualnom satu da je grad prljav nakon potresa, pogotovo centar, te ga upitala zašto se ulice ne pometu i operu te potom dezinficiraju.

Bandić joj je poručio da će to napraviti čim završe sa svojim performansom.

“Budite bez brige, nećemo preskočit niti Trg sv. Marka. Držite se distance, čim se maknete s Trga i prestane s performansom dezinficirat ćemo, dezinficirat ćemo i vašu ulicu”, rekao je.

Oporbeni Renato Petek upitao je gradonačelnika koliko je statičara nakon potresa povučeno iz grada na Medvednicu, kako bi provjeravali statiku stupova žičare dok je građanima bila potrebna pomoć.

“U trenutku kada je mehanizacija bila potrebna građanima, vi te nastavili s radovima, vjerojatno kako bi GIP Pionir mogao naplatiti dodatnih 75 milijuna kuna za dodatne anekse ugovora oko žičare u zadnjih godinu i pol dana”, rekao je Petek.

Bandić je to odbacio kao dezinformacije rekavši da nijedan statičar nije povučen na žičaru jer oni nisu ovlašteni za to.  “Prvih pet dana potresa bio sam s vatrogascima, na prvoj crti”, dodao je.

Idućeg tjedna odgoda poskupljenja Gradskih groblja

Tomislav Tomašević (Zagreb je naš) spočitnuo je Bandiću da se tjednima nakon potresa čekalo na sanaciju krovova i dijeljenje materijala za obnovu, kao i da se raspiše natječaj koji je vrijedio 24 sata, na kojem je baš gradonačelnikov vijećnik dobio najveći iznos.

“Gradonačelnik nije određivao natječaj, naručivao materijal, niti provjeravao tko je u kojoj stranci. Ovo nije moj privatni grad niti imovina, trebalo je organizirati službe i naći pravni okvir”, odgovorio mu je Bandić

Također je najavio da bi se idućeg tjedna mogla odgoditi odluka o poskupljenju Gradskih groblja.

SDP-ov Matej Mišić podsjetio je da nakon potresa 23 osnovne škole nisu upotrebljive, ustvrdivši da se radi o posljedicama nečinjenja gradonačelnika kojem su “bile važnije picokijade i kobasijade dok obrazovni objekti nisu bili prioritet”.

Bandić je odgovorio da što imamo 0,9 posto neuporabljivih objekata za odgoj i obrazovanje, privremeno neuporabljivih 4,9 posto, a uporabljivo s preporukom i bez ograničenja 72 posto.

“Imamo 94 posto uporabljivih objekata. To je rezultat ulaganja u objekte zadnjih dvadeset godina više od šest milijardi kuna”, istaknuo je.

SDP-ova Vesna Nađ upitala je Bandića kada će tramvajski promet profunkcionirati s obzirom da je tek pet linija aktivirano.

Odgovorio je da 75 posto linija funkcionira na 75 posto grada, a ostala je samo najuža jezgra centra grada kroz koju treba uspostaviti linije, što bi trebalo profunkcionirati u iduća dva tjedna. (Hina)

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak oporbenim zastupnicima Gradske skupštine najavio da će dezinficirati Markov trg, gdje oni u znak prosvjeda sjede i prate sjednicu Gradske skupštine, na Trg je nedugo nakon toga došlo vozilo za čišćenje ulica.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari