Connect with us

Politika

Bandić: S Milankom Opačić sam gradio hrvatsku socijaldemokraciju

Objavljeno

on

Foto: Hina

Zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić u srijedu je za ulazak nezavisne saborske zastupnice, bivše SDP-ovke, Milanke Opačić u njegov Klub zastupnika, rekao kako je s njom gradio hrvatsku socijaldemokraciju te da mu to služi na ponos.

“Samo znam da sam ja s Milankom Opačić krenuo 1991. s Peščenice. Da sam je kao malu djevojčicu, prekrasnu, primio u tadašnju stranku (SDP). I da sam s pokojnim (Ivicom) Račanom, Milankom i još par ljudi gradio hrvatsku socijaldemokraciju, što mi služi na ponos. Onog momenta kad sam vidio da su došli salonski ljevičari na čelo moje bivše stranke, Bandić je otišao svojim putem i želim im sve dobro”, rekao je Bandić.

Za sve koji su ušli u Klub Stranke rada i solidarnosti, Bandić je rekao da su “salonsko ljevičarenje zamijenili sa socijaldemokracijom koja se živi”.

Upitan ima li sada 11 saborskih zastupnika u svom Klubu, Bandić je rekao da on ne broji te najavio da će za mjesec dana “podvući crtu”. Dodao je da to nije kraj preuzimanja, već je tek početak.

Potvrdio je da je stvarao SDP, ali je nesretan zbog toga što ništa nisu naučili. “Morao sam otići. Ćaća je ostavio nestašnu djecu. Vratite dite materi – tako kažu kod mene dolje”, poručio je.

Milanka Opačić, donedavna članica SDP-a te bivša potpredsjednica stranke i SDP-ove Vlade, u srijedu je objavila da kao nezavisna saborska zastupnica ulazi u Klub stranke BM 365 kojoj je na čelu Bandić, te je najavila kako ostaje nezavisna, a u klubu će nastaviti djelovati kao socijaldemokratkinja i glasati po savjesti od projekta do projekta, u korist građana.

(Hina)

 

Milanka Opačić prešla k Bandiću!

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari