Connect with us

Politika

BANDIĆ: Vučića neće dočekati ustaše jer ustaša u Zagrebu nema

Objavljeno

-

Milan Bandić, predsjednik Stranke rada i solidarnosti, sazvao je hitnu konferenciju za novinare u stranačkim prostorijama. Tema konferencije je “odgovor na aktualni politički trenutak”.

Milan Bandić je konferenciju započeo sutrašnjim posjetom Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, Hrvatskoj.

“Mislim da ovih tjedan dana što se događa u Hrvatskoj i Srbiji traži odgovornost. Važno je ovo što se događa zadnjih tjedan dana i što će se dogoditi sutra u Zagrebu”, rekao je Bandić, piše Dnevnik.hr.

Bandić je rekao da je Vučićev posjet Hrvatskoj izazvao neviđenu galamu, a osvrnuo se i na izložbu koju je u zgradi UN-a nedavno organizirala Srbija.

Dobro je organizirati dijalog jer je on neminovan. Dok god najavljuju da će Vučića u Zagrebu dočekati ustaše, ozbiljan dijalog nije moguć”, rekao je Bandić, koji je Vučićev posjet ipak ocijenio potrebitim i pozitivnim.

“Podvlačim i dalje, dijalog između ustaša i četnika kao povijesno poražene i poražene sintagme nije moguć. Ali dijalog između Srba i Hrvata je moguć i potreban. Jer druge alternative nema”, rekao je Bandić, dodajući da ustaše neće dočekati Vučića jer “ustaša u Zagrebu nema”.

Novinare je zanimao Bandićev komentar najave regresne tužbe SDP-a. “Kada je potres, nevera, tektonika, onda miševi svi iziđu van. A budući da ta tektonika još traje, onda neka završe da svi miševi izađu, pa ću onda komentirati. A to će biti idući tjedan. Još pravi miševi nisu izašli”, rekao je Bandić.

Upitali su ga novinari i o čemu je razgovarao s Davorom Bernardićem s kojim se nedavno susreo na jednoj proslavi rođendana. “Sad ću pitati opet tu gospodu gde su penezi. A što se tiče večere, a o čemu bi ljudi na rođendanu kod prijatelja razgovarali? To vam neću reći. Nismo razgovarali o penezima, a još manje o izborima za predsjednika za dvije godine”, rekao je Bandić, piše Dnevnik.hr, pa novinarima poručio da sami zaključe o čemu je razgovarao s Bernardićem.

Rekao je da će svojoj bivšoj stranci pomoći koliko god bude mogao, te da SDP treba krivca za tu situaciju treba tražiti u svom bivšem predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari