Connect with us

Gluposti

‘Bandićev’ Klub: Sredstva za besplatne udžbenike ‘povući’ s borbenih zrakoplova

Published

on

Foto: Hina

‘Bandićev’, odnosno saborski Klub Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika predložio je u srijedu da se 280 milijuna kuna koliko je, po izračunu Kluba, potrebno da se osiguraju besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce, ‘povuče’ sa stavke Ministarstva obrane, opremanje višenamjenskih borbenih zrakoplova.

Sredstva za udžbenike povlače se s te stavke s obzirom na to da još nije poznat datum potpisivanja ugovora i “stvaranje obveze plaćanja u poslu s nabavkom aviona”, navodi Klub u amandmanu koji je podnio na Prijedlog državnog proračuna za 2019.

Klub opetuje kako je nabava besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce nužnost, te tumači kako je 280 milijuna potrebno (samo) u prvoj godini, “dok bi se sljedeće školske godine taj iznos umanjio za pola”.

Bauk: Za navijačke aktivnosti Predsjednice 20 tisuća kuna

SDP-ov Arsen Bauk amandmanom je pak predložio da se Uredu predsjednice Republike za navijačke aktivnosti i rekvizite odobri 20 tisuća kuna, a da se taj iznos ‘skine’ s pozicije za honorarne suradnike Središnjeg državnog ureda za sport.

Ova će godina ostati upamćena po povijesnim uspjesima hrvatskih sportaša, ali i po značajnom sudjelovanju Predsjednice u njihovu obilježavanju, prihvaćanjem moga amandamana Sabor bi predsjednici jasno izrazio potporu u daljnjim aktivnostima sličnog tipa, posebno imajući u vidu da će se iduće godine održati niz značajnih sportskih manifestacija, tumači Bauk.

(Hina)

 

Višnja Starešina: Je li vrijeme za Oluju protiv institucionalne okupacije?

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari