Connect with us

Razno

Bankarica uzvraća udarac:”Fra Šime me iskoristio, nismo bili poslovni partneri!”

Objavljeno

-

Fra Šime i ja nismo bili nikakvi partneri, on se sa mnom jednostavno poslužio! – rekla je u svojoj obrani bankarica Jasmina Bilonić koju je Šime Nimac, braneći se na splitskom Županijskom sudu, teško optužio tvrdeći kako ga je prevarilaza 9,8 milijuna kuna u vlasništvu crkve.

bankarica

Kaže da je račun u Partner banci na kojem je bilo 2,5 milijuna kuna otvorila na svoje ime kako bi mu učinila uslugu, jer je fra Šime želio oploditi novac, kamata je bila dobra, a on nije htio da na svom računu ima toliki novac s obzirom na to da je svećenik. Što se tiče jahte kupljene na njezino ime, kaže da je samo privremeno trebala biti upisana kao vlasnica, a da je on falsificirao njezin potpis na ugovoru o osiguranju. Ključevi broda bili su kod njega, kao i kartica i pin računa Partner banke.

“Fra Šimi nisam bila bankarica, a ni savjetnica, već prije bih rekla da sam bila osoba koja ga je, s obzirom na to da sam tada radila u Splitskoj banci, povezivala s ostalim službenicima. Ti kolege su bili zaduženi za sve naloge fra Šime Nimca, pa tako i isplate milijuna s njegova računa”, rekla je Bilonić.Na pitanje gdje je 486.000 eura koje joj je fra Šime predao na parkiralištu uz trgovački centar “Joker”, kaže da ga je predala Damiru Tvrdiću, direktoru tvrtke “Bam group Croatia”, podružnici švicarske tvrtke u vlasništvu sportskog menadžera Paola Banfija, te je na računu u Švicarskoj.

Bankarica je ispričala kako su ona i fra Šime Nimac bili u Luganu u Švicarskoj i sastali se s Bamfijem, a ugovor su trebali potpisati za nekoliko dana u Esplanadi u Zagrebu. Međutim, ona je uhićena i ne zna je li do sastanka došlo, a nakon toga bila im je izrečena privremena mjera zabrane kontaktiranja. Dodala je kako 150.000 eura posuđeno fra Šiminu prijatelju.

Bivša bankarica Splitske banke nije željela odgovarati na pitanja prvooptuženoga fra Šime Nimca.

Županijsko državno odvjetništva fra Šimu Nimca tereti da je, bez znanja i pisanog odobrenja Nadbiskupijskog ordinarijata Splitsko-makarske nadbiskupije sklopio ugovor o kupoprodaji 40.000 četvornih metara u Baškoj Vodi za 1,3 milijuna eura. U optužnici se navodi da ga je nakon uplate od 9,8 milijuna kuna na račun župe Jasmina Bilonić nagovorila da novac prebaci na svoj račun, što je on i učinio na temelju tri naloga za isplatu, pa su dio novca potrošili na kupnju vrijednih pokretnina i nekretnina. Fra Šime Nimac i Jasna Bilonić navodno su kupili jahtu i luksuzni automobil te zatvorili stari dug bankama. Naknadno je na računu bankarice pronađeno 2,3 milijuna kuna.

Suđenje se nastavlja u srijedu, kada su najavljene završne riječi, a presuda se očekuje u petak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas