Connect with us

Hrvatska

Banožić čestitao 32. godišnjicu HRM-a: Hrvatski mornari snaga su moderne HV na moru

Objavljeno

-

Foto: HRM/ M. Sirišćević

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u ponedjeljak čestitku povodom 32. godišnjice osnutka Hrvatske ratne mornarice, poručivši kako su Hrvatski mornari snaga moderne Hrvatske vojske na moru.

U Domovinskom ratu bili ste prvi čuvari hrvatskog Jadrana i priobalja, a danas ste udarna snaga naše moderne Hrvatske vojske na moru. Hvala vam na svim naporima koje ulažete u očuvanju i izgradnji sposobnosti za izvršenje zahtjevnih zadaća na hrvatskom Jadranu, ali i šire. Svoje sposobnosti dokazujete i u vojnim vježbama i u operacijama potpore miru diljem svijeta, hvala vam što pokazujete svu snagu moderne Hrvatske vojske, poručio je ministar obrane.

Dodao je i kako Vlada i Ministarstvo obrane znaju kako vrhunski motiviranim mornarima i vojnicima trebaju i vrhunska vojna sredstva.

“I zato ulažemo do sada najveća financijska sredstva od Domovinskog rata u sustavno jačanje sposobnosti sve tri grane naše Hrvatske vojske. Ulažemo u pripadnike Oružanih snaga, u sve segmente njihovog života i rada, jer bez zadovoljnih pripadnica i pripadnika HV-a nema vjerodostojne vojne sile. Poštovani pripadnici HRM-a, budite ponosni na postignute rezultate! Dragi hrvatski mornari, nek’ vam je mirno more!“, poručio je u čestitki ministar Banožić. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari