Connect with us

Hrvatska

Banožić čestitao hrvatskoj policiji: S HV-om činite temelj sigurnosti

Objavljeno

-

Ministar obrane Mario Banožić čestitao je u utorak hrvatskim policajcima Dan policije i blagdan sv. Mihovila, poručivši kako uvijek iznova dokazuju svoju sposobnost i zajedno s Hrvatskom vojskom čine temelj sigurnosti Hrvatske, priopćeno je iz MORH-a.

„Svim pripadnicama i pripadnicima policijskih snaga Republike Hrvatske i djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova RH, u ime Ministarstva obrane i Hrvatske vojske te u svoje osobno, čestitam Dan policije i blagdan svetog Mihovila.

Uz neizmjerno poštovanje zbog savjesnog i odgovornog čuvanja sigurnosti svih naših građana i naše domovine, upravo na današnji dan želim vam izraziti posebnu zahvalnost zbog iskazane humanosti i profesionalizma u ovim vrlo zahtjevnim i izazovnim vremenima”, naveo je ministar obrane.

Ističe da je hrvatska policija uspješnim suočavanjem sa svakom novom zadaćom koja se postavila pred njih, dokazala još jednom svoju sposobnost, dosljednost i snagu zajedništva, te potvrdila kako zajedno s Hrvatskom vojskom činite temelj sigurnosti.

“Vi ste uistinu drugo ime sigurnosti”, poručio je policiji ministar obrane.

“Budućnost pripada hrabrima, pripada onima koji žive i rade za plemenite ideale i stvaraju bolje sutra za generacije koje dolaze. Taj zadatak ponekad nije nimalo lak i zato neka vas zagovor sv. Mihovila prati na svakom vašem koraku, kako poslovnom, tako i privatnom. Hvala vam što ste se u svakom trenutku spremni beskompromisno staviti u službu svoje države i naroda“, zaključio je u svojoj čestitci ministar Banožić u povodu Dana policije i blagdana sv. Mihovila.

Hrvatska policija Dan policije slavi na blagdan svetih arhanđela Mihaela, Gabriela i Rafaela, Božjih glasnika. Ime Mihael (Mihovil) na hebrejskom jeziku znači ‘Tko je kao Bog’, Gabriel – ‘Božji glasnik’, a Rafael – ‘Bog iscjeljuje i liječi’. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari