Connect with us

Politika

Banožić: Članstvo Dekanića u HDZ-u je zamrznuto

Objavljeno

-

Hina

Ministar obrane Mario Banožić u utorak je komentirao status Damira Dekanića u HDZ-u nakon što je USKOK podignuo optužnicu pod sumnjom da je izazvao prometnu nesreću, a potom to zataškao rekavši da je Dekaniću članstvo u HDZ-u zamrznuto i da nema pravo biti biran na stranačku dužnost.

“Članstvo gospodina Dekanića je u mirovanju, nema pravo biti biran na stranačku dužnost. Imamo situaciju, časni sud će to razjasniti. Čuli smo se vezano za županijske projekte u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a ovo je postupak koji on vodi sam”, odgovorio je Banožić u izjavi novinarima nakon polaganja vijenaca na Mirogoju uoči Svih svetih.

Uskok je nakon provedene istrage, pred osječkim Županijskim sudom, u ponedjeljak podigao optužnicu protiv vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića zbog prikrivanja prometne nesreće koju je pod utjecajem alkohola izazvao u travnju prošle godine i izbjegavanja osiguravajućeg regresnog zahtjeva.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić na to je rekao da i dalje ostaje pri ranije iznesenim tvrdnjama te se ne osjeća krivim.

Komentirao je i izjavu gradonačelnika Vukovara Ivana Penave te odluku Gradskog vijeća o spornom plakatu na kojem je istaknuo slovo U te ocijenio da je Penava “obični politički kockar”.

“Već duže vremena za njega mislim da je jedan obični politički kockar, i to onaj najgore vrste, koji gubi. Bilo je pitanje dana kad će Vukovar založiti na stol”, rekao je Banožić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas