Connect with us

Hrvatska

Banožić: Do kraja lipnja dolaze tri nove brodice vrijedne 5,1 milijun dolara

Objavljeno

-

Foto: Hina

Ministar obrane Mario Banožić posjetio je u utorak Zapovjedništvo specijalnih snaga u Delnicama te najavio opremanje te postrojbe s četiri nove brodice za pomorske specijalne operacije, a prve tri brodice trebale bi stići u prvoj polovici ove godine, priopćeno je iz MORH-a.

Ukupna vrijednost nabavke iznosi 6,7 milijuna američkih dolara. Tri brodice, u vrijednosti od 5,1 milijuna dolara, nabavljene su putem donacije američke vlade dok je Ministarstvo obrane prošle godine kupilo jednu brodice u vrijednosti od 1,6 milijuna dolara, rekao je Banožić tijekom posjete vojarni “Stožerni brigadir Ante Šaškor“ u Delnicama, gdje je bio i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Robert Hranj.

Tri brodice koje je donirala američka vlada trebale bi biti isporučene u prvoj polovici ove godine, dok se isporuka četvrte brodice koju je kupio MORH očekuje u sljedećoj godini, dodao je.

Nabava četiriju brodica te komunikacijsko-informacijskog sustava za provedbu specijalnih pomorskih operacija započela je u sklopu Dugoročnoga plana razvoja, radi dostizanja zahtjeva NATO saveza.

Govoreći o ulaganjima u opremanje i modernizaciju Hrvatske vojske, Banožić je istaknuo nabavu dodatnih helikoptera Black Hawk, početak opremanja borbenim vozilima pješaštva Bradley, isporuku raketa Mistral 3 i lansera sustava kratkog dometa te uvođenje višenamjenskog borbenog avion u operativnu uporabu

Uz to, Ministarstvo vodi računa o poboljšanju uvjeta života i rada hrvatskih vojnika, naglasio je.

U sklopu posjeta, izaslanstvo MORH-a položilo je vijence i zapalilo svijeće na spomen obilježju poginulim pripadnicima Zapovjedništva specijalnih snaga. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari